PEACH – Nova aplikacija o kojoj svi pričaju!

0

Ako ste proveli neko vreme na Twitter-u u petak, verovatno ste ,,čuli“ i primetili da se priča o novoj aplikaciji pod nazivom Breskva (eng. Peach).

Napravljena od strane koosnivača Vine-a Doma Hofmann-a, aplikacija predstavlja „zabavni, jednostavni način da se održi korak sa prijateljima i da predstavite sebe“ pa su svi sada opsednuti aplikacijom, pored toga što je bio petak petak, i što je to svima trebalo.

Peach-app-640x621

Aplikacija je neka vrsta mešavine između Twitter-a i Slack-a. Nakon što kreirate nalog i dodate neke prijatelje, videćete tok kreiranja sadržaja od ljudi sa kojima ste povezani. Na početnom ekranu postavke/postovi izgledaju pomalo kao tweet ili ažuriranje statusa, ali ,,ulaskom“ u te postove otkrivate mnogo više.

Capture

Aplikacija se vrti i bazira oko nečega, što njegovi tvorci zovu „magične reči “ – Trigger words koje vam omogućavaju da dodate GIF, doodle, lokaciju i druge sadržaje na timeline-u. Kucanjem npr. reči „ovde“, dodajete svoju trenutnu lokaciju, dok „draw“ omogućava da dodate brzo doodle (neki zapis).

peach-cheats

Takođe možete da dodate složeniji sadržaj poput „pesme“, koji omogućava aplikaciji da prepozna šta vi slušate (baš kao Shazam) ali i da dodate link za druge pratioce kako biste ponudli ,,vezu“ za Spotify ili Apple Music. (Ovde možete da vidite kompletnu listu magičnih reči za aplikaciju).

Iako je funkcionalnost slična Slack-u i drugim aplikacijama koje koriste botove za automatizaciju određenog sadržaja, aplikacija je već postala viralna – od petka popodne dolazi do povremenih prekida u funkcionalnosti zbog velikog broja korisnika koji je probaju, pa ostaje da se vidi šta donosi sutra.

Izvor: mashable.com

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend