IT&Tehnologija

Omogućen besplatan pristup internetu na više od 400 lokacija u Beču

Na više od 400 lokacija u Beču postoji besplatan pristup internetu, namenjen svim građanima, kao i turistima.

(Fotografija: Gradska većnica Beča; „Vikimedija”)

Lokacije obuhvataju turistički posećena mesta i mesta velikih dešavanja u austrijskoj prestonici. Ko želi da proveri svoju elektronsku poštu u Veringer parku ili da surfuje internetom na železničkoj stanici, može to učiniti preko „wien.at Public WLANˮ.

(Fotografija: Vizualizacija količine puteva na internetu; „Vikimedija”)

Izgradnja mreže sa javnim internetom na 400 lokacija u Beču planirana je još 2015. godine, a taj cilj je sada i ostvaren. Nakon pristupa internet, automatski se otvara stranica sa korisnim informacijama, kao što su plan grada ili gastronomska ponuda u blizini lokacije gde se nalazite.

(Fotografija: Besplatan Vaj-faj signal; „Vikimedija”)

Magistratsko odeljenje grada Beča, koje je zaduženo za javno osvetljenje, vodi računa i o priključcima za besplatan internet, koji su montirani na rasvetu i semafore. Na taj način se koristi već postojeći sistem prenosa podataka, što predstavlja veliku uštedu troškova.

(Fotografija: Internet povezivanje; „Vikimedija”)

Internet najviše koriste na deset lokacija kod skupštine grada. Na Dunavskom ostrvu se, takođe, beleži veliki protok, pogotovu u vreme manifestacija ‒ kao što je Svetsko prvenstvo u odbojci na pesku. Podaci pokazuju da Bečlije i turisti podjednako koriste mogućnost koju im ovaj grad nudi. Ovo je još jedan u nizu inovativnih projekata koje grad iz snova realizuje za pomoć svojim stanovnicima.

(Fotografija: Međunarodni dan levorukih ljudi, 2017)

Pre četiri dana, tačnije 13. avgusta 2017, obeležen je Međunarodni dan levorukih ljudi.

(Fotografija: Panorama Beča; „Vikimedija”)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.