IT&Tehnologija

Novi YOGA 900 konvertibilni laptop dostupan u Srbiji

Kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) danas je objavila da će novi konvertibilni laptop iz YOGA serije, YOGA 900, biti dostupan korisnicima na srpskom tržištu. Pre četiri godine, kompanija Lenovo počela je da unosi promene u način na koji ljudi svakodnevno koriste računare tako što je napravila uređaj koji predstavlja kombinaciju inovativnog dizajna i funkcionalnosti. Tada je nastao prvi konvertibilni laptop na svetu pod nazivom YOGA. Danas, Lenovo želi korisnicima u Srbiji da predstavi novi YOGA 900 laptop, najtanji konvertibilni laptop na svetu sa Intel Core procesorom,1 koji predstavlja kombinaciju odličnih performansi i neverovatne mobilnosti uz prepoznatljive YOGA šarke.

Yoga900_1

Lenovo YOGA 900 kovertibilni laptop

YOGA 900 predstavlja najtanji konvertibilni laptop na svetu, opremljen Intel Core i7 procesorom 6. generacije. Iako izuzetno tanak i lagan (širok je svega 14,9 mm i težak 1,29 kg) performanse ovog laptopa su na izuzetnom nivou. YOGA 900 korisnicima pruža značajnu fleksibilnost sa svoja četiri režima rada (laptop, stojeći, šator i tablet), omogućujući im da rade, gledaju multimedijalni sadržaj ili se zabavljaju. Kompanije Lenovo je u ovaj model laptopa ugradila i prepoznatljive šarke koje su napravljene od 800 pojedinačnih delova. Vidljivo poboljšan sistem šarki kreiran je radi lakše rotacije, omogućujući korisnicima da jednostavno menjaju režim rada na njihovom YOGA 900 laptopu. Ovaj konvertiblni laptop maksimalno koristi opciju Windows 10 Continuum, omogućujući korisnicima da bez ikakvih problema menjaju režime rada na YOGA 900 laptopu. Opremljen baterijom kapaciteta 50 odsto većim u odnosu na prethodne generacije, YOGA 900 može izdržati i do 9 časova video reprodukcije. Izuzetno lagana YOGA 900 može se prilagoditi svim potrebama korisnicima, bilo da je to korišćenje laptop režima za završavanje poslovnih zadataka tokom dugačkog leta avionom, režima stajanja za gledanje filmskog maratona sa prijateljima ili tablet režima za čitanje u pokretu.

Yoga900_2

Displej od 13,3 inča QHD+ (3200×1800) ima izuzetno širok ugao gledanja i maksimalno koristi sve prednosti Windows 10 operativnog sistema, prikazujući digitalni sadržaj u realnim i živopisnim bojama. Multimedijalno iskustvo je značajno poboljšanoo uz JBL® stereo zvučnike i Dolby Audio® Premijum zvučnim sistemom koji obezbeđuje čist i prodoran zvuk. Korisnici mogu da kreiraju neku vrstu kućnog bioskopa na praktično bilo kojem mestu, uz zvuk koji se dinamički prilagođava tako da korisnicima pruži najbolje moguće audio iskustvo. Novi YOGA 900 laptop opremljen je Samsung® SSD hard diskom koji obezbeđuje veći kapacitet memorije (do 16GB) za pouzdanije i brže iskustvo uz minimalnu buku. Zanimljivo je da je Lenovo i pored izuzetno tankog dizajna uspeo da poboljša sistem hlađenja za 30 odsto. Zahvaljujući karakterističnom rešenju za regulisanje toplote i jedinstvenom dizajnu ventilatora, ovaj model YOGA laptopa ne samo da ima bolji sistem hlađenja već radi uz manje buke.
Yoga900_3„Od kada smo prvi put predstavili kategoriju konvertiblnih laptopova pre tri godine, bilo nam je jasno da se korisnicima dopada fleksibilnost i mobilnost naših višenamenskih proizvoda”, izjavio je Jovan Glamočanin, direktor kompanije Lenovo za Adriatic regiju. „Novi YOGA 900 nije tradicionalni računar. Analizirali smo realne potrebe korisnika kako bismo ovaj laptop učinili što tanjim i laganijim i obezbedili visok stepen mobilnosti koji korisnici zahtevaju. Pri tome smo vodili računa da poboljšamo same karakteristike računara kao i prepoznatljive šarke na YOGA uređjima kako bismo obezbedili glatku promenu između različitih režima rada”.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.