IT&Tehnologija

Novi Viber 10 je tu! Kako vam se dopada?

Jedan od načina komunikacije koji se u poslednje vreme najviše upotrebljava je svakako Viber.

Viber je upravo promenio svoj dizajn.

Sveo ga je na jednostavan izgled i par “tastera” (kao što je, na primer, slučaj sa Facebook Mesindžerom). Ovo znači da chat imate u jednoj listi  (pod jednom ikonicom) pozive u drugoj, a Community ćaskanja i vesti u trećoj grupi. Na ovaj način bi trebalo da se skrati broj koraka i ubrza upotreba Viber-a. Videćemo.

Na samom vrhu, kada se sa nekim dokuckavate, postoji jedna podebela bela linija koja izgleda kao notifikacija na Androidu. Previše je beline i praznoće za moj ukus (pogledajte na slici koliki je razmak između sata u gornjem desnom uglu i bež pozadine, a onda i samog chat-a).

Ipak, napravili su radikalnu i modernu promenu – ispratili su trendove. Ono što su sačuvali je svakako brzina slanja poruka, zanimljive emotikone, stikere, gifove, doodle i slično.

Pored dizajna NOVO je i to da je Viber uveo chat sa skrvenim brojem. A šta to znači? To znači da možete ćaskati sa nekim u grupi, ali da taj drugi, kao i svi ostali, ne mogu da vide vaš broj telefona. Na ovaj način vaša privatnost može da ostane netaknuta. Do sada smo imali varijantu da u grupnom chatu od 3, 10 ili 200 osoba (a bilo je i takvih chatova) svako je svakome mogao da vidi broj telefona, zabeleži ga, a potom ga i obilato zloupotrebljava.  To znači da sada Viber može da posluži kao svaki drugi chat društvenih mreža (Instagram, Facebook i slično).

Još jedna stvar koja je zanimljiva je da postoji “Grupni poziv” u kome može da učestvuje do 5 ljudi. Najavili su i uvođenje grupnog video chat-a u skorije vreme.

Novi dizajn i nova opcija, i dalje su podržani 100% tajnim chatom koji “treća strana” ne može da iskoristi u sopstvene svrhe.

Iskrena da budem, preferirala sam stari.  Ali, kao što smo se na sve navikli, navićićemo se i na ovo. Ipak, ima i dobrih strana, pa zašto da ih ne testiramo i ne iskoristimo.

P.S. Ovo je omiljena aplikacija međ’ klincima, vrlo korišćenja u međusobnom dopisivanju, baš zbog svoje kreativnosti, brzine, šarenolikosti i gomile stikera, giphy-ja i slično.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.