IT&Tehnologija Srbija

Napredne simulacije i renderovanje igara u realnom vremenu uz NVIDIA GameWorks 3.1

NVIDIA je danas objavila dostupnost novog NVIDIA GameWorks softverskog paketa (SDK) verzije 3.1 koji uključuje kako tri potpuno nove grafičke tehnike za senke i osvetljenje, tako i dva nova beta algoritma za fizičke simulacije.

Naša strast prema gejmingu je ono što nas vodi kada je u pitanju rešavanje tehničkih problema pri simulaciji i renderovanju u realnom vremenu„, izjavio je Tony Tamasi, viši potpredsednik zadužen za sadržaj i tehnologiju u kompaniji NVIDIA. „Naše GameWorks tehnologije pomeraju granice onoga što je moguće uraditi u realnom vremenu i omogućavaju time developerima da kreiraju igre koje poseduju vrhunske specijalne efekte i simulacije“.

Tri nove GameWorks tehnike za renderovanje svetla i senke uključuju Volumetric Lighting, Hybrid Frustum Traced Shadows (HFTS) i Voxel Accelerated Ambient Occlusion (VXAO). A kada je u pitanju NVIDIA PhysX biblioteka par novih ekstenzija su GRB i Flow.

Više informacija možete pronaći OVDE.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.