IT&Tehnologija Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Lenovo predstavio novu ponudu servera

Kompanija Lenovo (HKSE:992) predstavila je danas novi set servera, softvera i rešenja koja će kompanijama omogućiti brži pristup informacijama, pojednostavljeno upravljanje IT sistemima, smanjenje ukupnih troškova poslovanja i maksimalno vreme operativnog rada. Uz najnovije procesore Intel® Xeon® serije, serveri kompanije Lenovo ostvarili su šest svetskih rekorda za performanse u oblastima virtualizacije, upravljanja bazama podataka, upotrebi računara sa visokim performansama (HPC) i radu sa velikm opterećenjima. Pored toga, kompanija Lenovo je i dalje vodeći prodavac x86 servera kada je u pitanju pouzdanost1 i zadovoljstvo korisnika2.

lenovo-systems-server-refresh

Unapređena ponuda data centara kompanije Lenovo uključuje rack i tower servere sa jednim ili dva slota, integrisane blade sisteme, sveobuhvatne HPC (High Performance Computing) sisteme, softvere za upravljanje sistemima i rešenja kreirana u saradnji sa vodećim nezavisnim prodavcima softvera.

  • Optimizovani sistemi za mala i srednja preduzeća, izdvojene kancelarije i distribuirana okruženja. Novi 1U System x3250 M6 rack server single-procesor koji je zasnovan na Intel®  Xeon® E3-1200 v5 seriji procesora, kreiran je da podrži infrastrukturne zadatke kao što su i-mejlovi, fajlovi i štampanje,  POS softver za maloprodaje, kao i aplikacije za udaljene kancelarije.

Unlock your data center potential 1

  • Unapređen portfolio za upravljanje operacijama velikih kompanija i malih preduzeća. Optimizovani za cloud servis, virtualizaciju, big data i analizu, ovi serveri omogućuju i do 44%3 bolje performanse računara, 22% više jezgara, 12% bržu memoriju, do 23% brže Hadoop performanse za čuvanje i obradu podataka, i do 30% bržu enkripciju podataka u odnosu na prethodnu generaciju, namenjenu za donošenje poslovnih odluka u realnom vremenu. Uz ustaljenu pouzdanost i dostupnost, i vodeću ulogu na tržištu, ovi serveri omogućuju korisnicima efikasnije pokretanje sistema. Istovremeno, oni donose inovativna energetski efikasna svojstva kako bi korisnicima obezbedili da štede energiju i da smanje ukupne troškove poslovanja.

Novi serveri uključuju moćne pouzdane 2U System x3650 M5 servere sa dva slota, System x3550 M5,  ThinkServer RD650, RD550, RD450, RD350, ThinkServer TD350, Flex x240 M5, NeXtScale nx360 M5.

Lenovo XClarity za jednostavniji i pouzdanije upravljanje infrastrukturom

Sada dostupan na svim serverima sa dualnim procesorima, XClarity pojednostavljuje upravljanje sistemima sa automatizovanom detekcijom, monitoringom, konfiguracijom, ažuriranjem i optimizacijom potrošnje električne energije. Nova opcija za upravljanje preko mobilnih uređaja omogućuje pristup sa bilo kog mesta. XClarity umanjuje broj korake naophodnih za pokretanja sistema za 75%, kao i vreme pokretanja sa 60 na 6 minuta4 za ne-upravljačke sisteme, štedeći na taj način dragoceno vreme IT administratora.

Sveobuhvatni portfolio rešenja i usluga za korporativne korisnike

Obiman skup rešenja kompanije Lenovo uključuje provereni cloud, big data i analizu, baze podataka i referentnu arhitkekturu za virtuelizaciju. Lenovo je poboljšao dve nove referentne arhitekture pomoću VMware Software Defined Data Center i platformom Red Hat Enterprise Linux OpenStack, kako bi pomogao korisnicima da ubrzaju pokretanje cloud sistema. Proizvodi i rešenja kompanije Lenovo za preduzeća dostupni su uz vrhunsku globanu podršku Lenovo usluga širom sveta.

Izjava

„Naš potpuno unapređen portfolio servera i rešenja omogućuje korisnicima da ubrzaju proces donošenja odluka, maksimalno iskoriste radno vreme data centara i pojednostave upravljanje IT sistemima. Uz šest novih svetski rekorda, Lenovo serveri obezbeđuju bolje performanse od svojih konkurenata u oblasti virtuelizacije, baza podataka, HPC-a i rada sa velikim opterećenjima. Ova ubrzanja u performansama, u kombinaciji sa poboljšanjima na moćnom alatu za upravljanje resursima, Lenovo XClarity, omogućuju korisnicima ne samo da ubrzaju performanse svojih sistema već i da drastično vreme neophodno za pokretanje i upravljanje sistemom. Lenovo je posvećen cilju da klijentima isporuči konkretne inovacije, felksibilnost i mogućnost izbora, kao i vodeća industrijska rešenja za upravljanje, pružajući im u isto vreme fenomenalno korisničko iskustvo“, izjavio je Madu Mata (Madhu Matta), potpredsednik jedinice za servere, skladištenje podataka i rešenja u kompaniji Lenovo.

„Naša obogaćena ponuda servera i rešenja omogućuje korisnicima brže sprovođenje poslovnih zadataka, jednostavnije upravljanje IT sistemima, i pruža čvrstu osnovu za infrastrukturu data centara. Koristimo naše obimno iskustvo u oblasti kreiranja servera, kao i podršci korisnicima, i nastavićemo da nudimo proizvode i rešenja koja osiguravaju da će osetljive aplikacije za poslovanje naših korisnika raditi bez prekidanja, da će se njima moći lako da upravljaju, kao i da će moći efikasno da se prilagođavaju različitim potrebama”, rekao je Madu Mata (Madhu Matta), potpredsednik jedinice za servere, skladištenje podataka i rešenja u kompaniji Lenovo.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.