IT&Tehnologija Bosna i Hercegovina Crna Gora Slovenija Srbija

Kvantni skok za laptopove: GeForce GTX grafički procesori serije 10 stižu na najbrže rastuću gejming platformu!

 Kompanija NVIDIA je danas u Kaliforniji (Santa Klara) predstavila NVIDIA® GeForce® GTX 1080, 1070 i 1060 GPU-ove za laptop računare. Novi modeli laptopova su od danas dostupni širom sveta i omogućavaju gejmerima kvantni skok u perfomansama i energetskoj efikasnosti na najbrže rastućoj gejming platformi.

Bazirani na NVIDIA Pascal™ GPU arhitekturi, GTX grafički procesori serije 10 se proizvode u najnovijem FinFET 16nm procesu i ne samo što su dizajnirani za najviše perfomanse već su i optimizovani za odličan odnos perfomansi i potrošnje. Više puta nagrađivana Pascal arhitektura čini GTX seriju 10 idealnom osnovom za razvoj laptop platformi koje omogućavaju korisnicima da iskuse VR u pokretu.

Proizvođači gejming laptop računara visokih perfomansi koriste pomenute grafičke procesore u modelima koji su tanki čak do 18mm, lagani do 1.8 KG i opremljeni sa najnovijim tehnologijama kako bi omogućili fenomenalne perfomanse za 4K gejming na 120Hz.

Grafički procesori bazirani na NVIDIA Pascal arhitekturi predstavljaju najveći skok u perfomansama u istoriji gejming laptopova kada je u pitanju prelazak na novu arhitekturu. Dostupni modeli idu od tankih i lakih laptopova do pravih zamena za desktop računar. A perfomanse kada je u pitanju VR ili PC gejming dostižu nivo koji do sada nije viđen na mobilnoj platformi.

U poređenju sa Maxwell arhitekturom prošle generacije nova serija 10 omogućava do 75% više perfomanse odmah iz fabrike. A uz Dual-FET napajanje i kontrolere u dve faze postoji do tri puta viši overklok potencijal potencijal za još jače perfomanse.

Nova GTX 10 serija grafičkih procesora takođe uključuje podršku za najnoviju NVIDIA BATTERY BOOST™ tehnologiju koja omogućava do dva puta duži rad na bateriji pri gejmingu i osigurava značajno stabilnije perfomanse kada laptop radi na bateriji. A uz NVIDIA G-SYNC™ tehnologiju, najbolji gejming displeji postaju još bolji i sada po prvi put vidimo 2500×1400 rezoluciju i osvežavanje od 120Hz na laptop računarima.

Kao i svi Pascal grafički procesori nova GTX 10 serija za laptopove takođe podržava NVIDIA VRWorks™ tehnologije. One uključuju NVIDIA Simultaneous Multi-Projection tehnologiju koja omogućava do tri puta više VR perfomanse u odnosu na prošlu generaciju. Ovaj napredak omogućava laptop gejmerima da igraju VR igre u višem kvalitetu za realniji i bolji doživljaj.

Simultaneous Multi-Projection tehnologija se takođe integriše u najpopularnije gejm endžine na svetu, Unreal Engine i Unity. A više od 30 igara kao što su Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft i Raw Data je trenutno u razvojnoj fazi.

Takođe tu je i NVIDIA Ansel tehnologija, moćni alat za snimanje sadržaja u igrama koji omoguća da istražite, snimite i podelite umetnost igre na načine koji do sada nisu bili mogući. Sa Anselom korisnici mogu da urade kompoziciju snimaka u igri, onako kako oni žele, pomeranjem kamere u bilo kom pravcu i iz bilo kog ugla u igri. Čak mogu i da snime 360° stereo fotosfere koje se mogu kasnije pogledati korišćenjem VR naočara ili Google Cardboard dodatka za telefon. Mirror’s Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt i The Witness su prve igre koje dolaze sa podrškom za Ansel a takođe se očekuju i mnoge druge.

Gejming laptopovi opremljeni sa GTX 1080, GTX 1070 i GTX 1060 grafičkim procesorima su dostupni odmah od vodećih proizvođača širom sveta kao što su Acer, Alienware, ASUS, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager i XMG. Mogućnosti, cene i karakteristike se razlikuju.

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) je računarsko-tehnološka kompanija koja je pionir u GPUračunarstvu. Njena ciljna grupa su najzahtevniji korisnici na svetu – gejmeri, dizajneri, i naučnici —a nudi proizvodime, uslugame i softvere koje donose sjajna iskustva u virtuelnoj stvarnosti, veštačkoj inteligenciji, profesionalnoj vizuelizaciji i upravljivim automobilima. Više informacija na http://nvidianews.nvidia.com/.

hp_notebook.jpg

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.