Kvantni skok za laptopove: GeForce GTX grafički procesori serije 10 stižu na najbrže rastuću gejming platformu!

0

 Kompanija NVIDIA je danas u Kaliforniji (Santa Klara) predstavila NVIDIA® GeForce® GTX 1080, 1070 i 1060 GPU-ove za laptop računare. Novi modeli laptopova su od danas dostupni širom sveta i omogućavaju gejmerima kvantni skok u perfomansama i energetskoj efikasnosti na najbrže rastućoj gejming platformi.

Bazirani na NVIDIA Pascal™ GPU arhitekturi, GTX grafički procesori serije 10 se proizvode u najnovijem FinFET 16nm procesu i ne samo što su dizajnirani za najviše perfomanse već su i optimizovani za odličan odnos perfomansi i potrošnje. Više puta nagrađivana Pascal arhitektura čini GTX seriju 10 idealnom osnovom za razvoj laptop platformi koje omogućavaju korisnicima da iskuse VR u pokretu.

Proizvođači gejming laptop računara visokih perfomansi koriste pomenute grafičke procesore u modelima koji su tanki čak do 18mm, lagani do 1.8 KG i opremljeni sa najnovijim tehnologijama kako bi omogućili fenomenalne perfomanse za 4K gejming na 120Hz.

Grafički procesori bazirani na NVIDIA Pascal arhitekturi predstavljaju najveći skok u perfomansama u istoriji gejming laptopova kada je u pitanju prelazak na novu arhitekturu. Dostupni modeli idu od tankih i lakih laptopova do pravih zamena za desktop računar. A perfomanse kada je u pitanju VR ili PC gejming dostižu nivo koji do sada nije viđen na mobilnoj platformi.

U poređenju sa Maxwell arhitekturom prošle generacije nova serija 10 omogućava do 75% više perfomanse odmah iz fabrike. A uz Dual-FET napajanje i kontrolere u dve faze postoji do tri puta viši overklok potencijal potencijal za još jače perfomanse.

Nova GTX 10 serija grafičkih procesora takođe uključuje podršku za najnoviju NVIDIA BATTERY BOOST™ tehnologiju koja omogućava do dva puta duži rad na bateriji pri gejmingu i osigurava značajno stabilnije perfomanse kada laptop radi na bateriji. A uz NVIDIA G-SYNC™ tehnologiju, najbolji gejming displeji postaju još bolji i sada po prvi put vidimo 2500×1400 rezoluciju i osvežavanje od 120Hz na laptop računarima.

Kao i svi Pascal grafički procesori nova GTX 10 serija za laptopove takođe podržava NVIDIA VRWorks™ tehnologije. One uključuju NVIDIA Simultaneous Multi-Projection tehnologiju koja omogućava do tri puta više VR perfomanse u odnosu na prošlu generaciju. Ovaj napredak omogućava laptop gejmerima da igraju VR igre u višem kvalitetu za realniji i bolji doživljaj.

Simultaneous Multi-Projection tehnologija se takođe integriše u najpopularnije gejm endžine na svetu, Unreal Engine i Unity. A više od 30 igara kao što su Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft i Raw Data je trenutno u razvojnoj fazi.

Takođe tu je i NVIDIA Ansel tehnologija, moćni alat za snimanje sadržaja u igrama koji omoguća da istražite, snimite i podelite umetnost igre na načine koji do sada nisu bili mogući. Sa Anselom korisnici mogu da urade kompoziciju snimaka u igri, onako kako oni žele, pomeranjem kamere u bilo kom pravcu i iz bilo kog ugla u igri. Čak mogu i da snime 360° stereo fotosfere koje se mogu kasnije pogledati korišćenjem VR naočara ili Google Cardboard dodatka za telefon. Mirror’s Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt i The Witness su prve igre koje dolaze sa podrškom za Ansel a takođe se očekuju i mnoge druge.

Gejming laptopovi opremljeni sa GTX 1080, GTX 1070 i GTX 1060 grafičkim procesorima su dostupni odmah od vodećih proizvođača širom sveta kao što su Acer, Alienware, ASUS, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager i XMG. Mogućnosti, cene i karakteristike se razlikuju.

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) je računarsko-tehnološka kompanija koja je pionir u GPUračunarstvu. Njena ciljna grupa su najzahtevniji korisnici na svetu – gejmeri, dizajneri, i naučnici —a nudi proizvodime, uslugame i softvere koje donose sjajna iskustva u virtuelnoj stvarnosti, veštačkoj inteligenciji, profesionalnoj vizuelizaciji i upravljivim automobilima. Više informacija na http://nvidianews.nvidia.com/.

hp_notebook.jpg

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Radnim danima sam Šejn, vikendom sam Brus Vejn.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend