„Gugl” slavi punoletstvo – 18 godina od osnivanja

0

Pre tačno 18 godina osnovan je sada već najpoznatiji svetski internet pretraživač – „Gugl”.

Ovaj pretraživač se prvi put pojavio pod nazivom „BackRub”. Za njegovo osnivanje zaslužni su tadašnji studenti Univerziteta Stanford u Kaliforniji, Lari Pejdž (engl. Lawrence „Larry” Pagei Sergej Brin (rus. Сергей Михайлович Брин). Oni su projekat započeli 1997. godine, a realizovali ga 4. septembra 1998. Pretraživač je iste godine, na današnji dan, počeo sa radom.

„Gugl” (engl. „Google”) danas ima oko 47 hiljada zaposlenih i više od 70 predstavništava u preko 40 svetskih zemalja, a dostupan je na stotinu jezika.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend