IT&Tehnologija Srbija

Grunding kuhinja budućnosti

Grundig, premijum brend kucnih aparata, predstavio je novu liniju ugradnih aparata na najprestiznijem svetskom sajmu medjunarodnog dizajna Eurocucina, odrzanom u Milanu od 12. do 17. aprila. Osnovan pre 70 godina, Grundig ima nemacko nasledje koje je sinonim za vrhunske tehnologije koje nude izdrzljive, najmodernije proizvode sa prefinjenim i bezvremenskim dizajnom, a EuroCucina, kao svetski priznata izlozba dizajna, bila je savrsena platforma na kojoj je Grundig imao priliku da te proizvode i pokaze.
eurocucina 5

Sa ciljem da uvede novu eru u domenu kuhinjskih aparata, Grundig je predstavio premijum kolekciju ugradnih aparata napravljenu od karbonskih vlakana, kao i aparate koji sadrze pametne uredjaje i tehnologiju za virtuelno iskustvo korisnika (VUX). Uz pomoc VUX tehnologije, kuhinjska radna ploca se transformise u kontrolnu plocu putem projektora u aspiratoru i omogucava vam da iz jednog centralnog dela upravljate svim kuhinjskim aparatima koji su povezani na Wi-Fi mrezu.

Pored toga, ovaj brend  je predstavio i novine u svim kategorijama, ukljucujuci ekolosku masinu za pranje sudova koja koristi samo 5,5 litara vode za jedno pranje, pametne masine za pranje vesa koje uz pomoc MultiSense tehnologije prepoznaju tkanine i fleke i pametno odredjuju koji je program najpogodniji, pruzajuci najkvalitetniju brigu za vasu odecu, kao i rerne sa Multi-Taste tehnologijom koja kroz dodatne rupe u unutrasnjosti rerne ravnomerno rasporedjuje vruc vazduh i olaksava pripremu jela.
eurocucina 8

„Grundig ima kvalitetno nemacko nasledje i snazno uporiste u polju kucnih aparata, nudeci celokupnu liniju aparata i pruzajuci jedinstvene prednosti u danasnjem povezanom svetu,“ rekao je Hakan Bulgurlu, generalni direktor Arcelika, ciji je Grundig deo. Uz kontinuirana ulaganja u tehnologiju i inovaciju, Grundig se veoma brzo razvija sirom sveta fokusirajuci se pre svega na odrzivost i efikasnost resursa. Premijum linija Grundig ugradnih aparata pridaje veliki znacaj ocuvanju okoline i najboljim odlikama brenda – visokom kvalitetu, lakoci upotrebe i ekskluzivnom dizajnu.

„Kao inovativna kompanija za proizvodnju kucnih aparata, nas citav lanac vrednosti odlikuju efikasnost, inovacija i odrzivost. Godinama unazad proizvodimo najefikasnije aparate na svetu kada su u pitanju potrosnja vode i struje. Zahvaljujuci nasim neprestanim investicijama u Sektor istrazivanja i razvoja, posveceni smo razvoju tehnoloski naprednih proizvoda ne samo da bismo zadovoljili potrebe kupaca, vec i zbog nase posvecenosti zastiti resursa u svetu kojih je sve manje,“ istakao je Hakan Bulgurlu i dodao: “Kao deo nase neprestane teznje da uvodimo pravu inovativnost na trziste kucnih aparata, Grundig neumorno istrazuje upotrebu razlicitih dizajna i materijala. Zaista, na sajmu EuroCucina pokazali smo kako se karbonska vlakna mogu upotrebiti u proizvodnji kucnih aparata kroz predstavljanje naseg novog kombinovanog frizidera, cija su vrata napravljena od ovog materijala. Ovaj zadivljujuci, izuzetno snazan i otporan materijal obezbedjuje da proizvod bude veoma dugotrajan i da istovremeno ima elegantan, moderan dizajn i teksturu kao olicenje Grundiga.“

Pored novog materijala za proizvodnju kucnih aparata, Grundig je predstavio i inovativnu HomeWhiz aplikaciju koja u sinhronizaciji sa povezanim kucnim aparatima cini da vas dom funkcionise sa lakocom. Od automatskog programiranja pranja vesa, do nadgledanja procesa priprema hrane u rerni putem tableta ili telefona, brend Grundig olaksava svakodnevne poslove uz nove tehnologije. Prateci potrebe svojih potrosaca, Grundig je razvio i novu tehnologiju Umbrella za zastitu odevnih predmeta od fleka i prosute tecnosti, pa ce nakon jednog tretmana u Grundig masini za pranje vesa biti otporna na fleke, pa cak i na kisu.

Sajam je takodje bio prilika da se predstavi nova i uzbudljiva partnerska saradnja sa kuvarom svetskog renomea Masimom Boturom i njegovim projektom „Hrana za dusu“. Tokom trajanja sajma, svakoga dana po jedan od glavnih kuvara Michelin restorana koji dele filozofiju „Hrana za dusu“, odrzao je kulinarske nastupe na standu Grundiga. Oni su spremali hranu po sopstvenim receptima koji prate vrednosti koncepta „Hrane za dusu“, kao sto je smanjenje  bacanja hrane.

Grundig brend je prisutan i u Srbiji i regionu preko Arcelikove kancelarije Beko Balkans, odakle se upravlja regionom Balkana, sto ukljucuje trzista Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.