Fitnes ideje za korisnike digitalnih asistenata

0

Pitate se kako da vodite računa o svom zdravlju i da pospešite svoje blagostanje? Mi imamo pet ideja koje će to učiniti lakšim nego što mislite!

Tehnologija bi trebalo da učini živote ljudi boljim. Pustimo je da se pokaže u punom sjaju i reši večitu misteriju “kako da se pobrinem za moje zdravlje i vidim rezultate?” U nastavku naći ćete pet ideja da promenite svoj stav prema držanju dijeta, fizičkoj aktivnosti, spavanju i fitnesu koristeći Huawei Color narukvicu A1 i Huawei sat uz Huawei P9 ili P9 Lite pametnim telefonom. Obavezno ih pogledajte!

Bolje spavajte

Ne morate da spavate duže, ali treba da spavate bolje! San može da donese istinski odmor i oporavak, ali to zavisi od brojnih faktora koji zavise od Vas. Pre nego što otkrijete šta da uradite da biste spavali bolje, morate da znate kako sad spavate. Tu nastupa digitalni asistent kao što je Huawei Color narukvica i Huawei sat, jer oni sakupljaju podatke o aktivnosti dok Vi spavate (da, ljudsko telo je i dalje aktivno kada spava!). Možete da obradite podatke na pametnom telefonu koristeći njegove aplikacije kako biste naučili faze Vašeg spavanja ili shvatili šta da radite da biste svoj odmor efikasnije iskoristili.

Redovno vežbajte

Ne morate da trčite 10 km svaki dan da biste se dobro osećali i bili u dobroj formi. Tačnije, osećaćete se mnogo bolje sa manje vežbe. Tajna leži u redovnosti, a tajna redovnosti leži u motivisanosti. Sa ugrađenim senzorom, Huawei Color narukvica A1 i Huawei sat broje svaki korak koji napravite i mogu da utvrde koliko ste se spratova popeli. Samo postavite sebi cilj u aplikaciji pametnog telefona: broj koraka koji ćete napraviti svakog dana kako biste od šetanja psa napravili igru i penjanje uz stepenice ili odlazak u šoping pešaka – izazov čiji ćete rezultat videti na ekranu Vašeg Huawei P9. I ne brinite – Vaš digitalni asistent će Vas podsetiti da protegnete noge kad zaboravite ili kad Vi toga ne budete hteli da se setite…

Izbalansirajte svoju ishranu

Svet se neće srušiti ako ne možete da odolite krofni. A šta ako su to dve krofne? Ili tri? Ne, tri je definivno previše, jer čak iako ne brojite tačno Vaše kalorije, imate predstavu koliko Vaše telo može da sagori tokom svakodnevnih aktivnosti. Ali da li zaista imate? Kako biste stvarno razumeli koliko energije potrošite dok idete biciklom na posao, trčite ujutru ili se čak sa papirima penjete uz stepenice do drugog odeljenja, želećete da koristite mogućnosti koje Vam nude digitalni asistenti. Huawei sat i Huawei Color narukvica A1 prate Vaše aktivnosti sve vreme i računaju potrošnju kalorija. Samo pogledajte u aplikaciju i proverite koliko su Vaše vežbanje ili šetnja bili zahtevni. Nedovoljno za još jednu krofnu? Ne brinite, samo nastavite da hodate!

Slušajte svoje srce

Bukvalno! Bez obzira koju aktivnost ćete izabrati kako biste se osećali bolje i živeli zdravijim životom, treba da pratite njen uticaj na Vaše telo. Najbrži i najfikasniji način da to uradite jeste da nadgledate rad svog srca, a Huawei sat ima ugrađene senzore koji prate rad srca i čuvaju podatke. Podatke sakuplja aplikacija uparenog pametnog telefona pružajući validan uvid: možete da proverite kakav Vam je puls dok se odmarate, tokom laganog vežbanja, pod teškim stresom i tokom intenzivnog vežbanja. Možete takođe da pratite svoj napredak i da vidite kako postepeno možete da vežbate i u dužim intervalima zadržavajući isti puls. Senzori za praćenje pulsa Huawei sata će Vam takođe pomoći da izbegnete da preterate sa treningom. Kada Vaše srce kaže “dosta”, bolje da poslušate i napravite pauzu.

Analizirajte i podelite

Ako želite da saznate više o sebi, svom zdravlju, fitnesu i napretku, potrebni su Vam podaci koje možete da uporedite. Poželjno je da se ti podaci protežu kroz duži vremenski period. Sa Huawei Color narukvicom A1 ili sa Huawei satom, to je zaista jasno. Odgovarajuća aplikacija na Huawei P9 ili P9 Lite pametnim telefonima omogućava sihronizaciju svih podataka sakupljenih od digitalnog asistenata sa drugim uređajima i skladišti ih sigurno na klaud. Kad su Vam potrebni podaci samo se ulogujte sa bilo kog mesta. Ako ste ponosni na svoja dostignuća, možda ćete želeti da ih podelite sa svojim prijateljima – neka saznaju kako Vam dobro ide! Ako niste tako ponosni…možda ćete svakako želeti da ih podelite. To će Vas motivisati da nastavite da vežbate kad zaista postignete rezultate, upoređivanje sa starim podacima učiniće Vas još srećnijim!

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend