IT&Tehnologija

Do 2021. čak 150 miliona 5G mobilnih pretplata

Novo istraživanje kompanije Ericsson, Mobility Report, pokazalo je da će do 2021. godine u svetu biti 150 miliona 5G mobilnih pretplata. Očekuje se da će prihvatanje i korišćenje 5G tehnologije biti najveće u Južnoj Koreji, Japanu, Kini i SAD-u.

Mobilne pretplate prema regionima i  tehnologiji
Mobilne pretplate prema regionima i tehnologiji

Istraživanje pokazuje da je trend povećanja korišćenja video sadržaja i dalje prisutan. U Severnoj Americi količina saobraćaja po pametnom telefonu povećaće se sa 3,8 na 22 GB mesečno do 2021, dok će u Zapadnoj Evropi sa dva doći na 18 GB mesečno.

Globalni mobilni saobraćaj
Globalni mobilni saobraćaj

Mobilni saobraćaj, na svetskom nivou, povećaće se 10 puta do 2021, a video će činiti 70 odsto od ukupnog saobraćaja godišnje. Upravo, YouTube danas generiše 70 odsto ukupnog video saobraćaja u mnogim mobilnim mrežama. Takođe, u 2015. čak 15 odsto mobilnog saobraćaja čine društvene mreže.

Danas, broj mobilnih pretplata raste za 20 novih svake sekunde i već se sada broj mobilnih pretplata izjednačio sa brojem ljudi na planeti, a očekuje se da će u 2016. samo broj pretplata korisnika pametnih telefona dostići četiri milijarde.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.