IT&Tehnologija Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Devojka se ne loži na automobile, već na HP Spectre

Pre nekoliko meseci Majkrosoft me je pozvao da učestvujem u programu First League. Tako sam dobio mogućnost da prisustvujem raznim događajima, kao i da testiram premijum uređaje koji imaju jaku konfiguraciju.

Cena uređaja, ukoliko bih računao best performance, prelazi 3.000 €. A onda mi je upala u misao jedna scena gde mi je nepoznata devojka, dok sam sedeo u baru i kuckao nešto na laptopu, prišla sa pitanjem „Je l’ to HP Spektra 360?!“

Potvrdno joj klimnuh glavom jer, zašto bi meni prišla neka, polugola, devojka koja me pita za laptop?! „Hoćeš da sedneš?“ – upitah je. Nije skidala pogled sa uređaja. Dok je prilazila stolici kako bi sela pored mene, polako je prevlačila prste preko ivica laptopa. „Oštar je. I tanak.“ – rekla je kroz osmeh. „Da, jeste!“ – nastavih da pišem neki tekst. Nije me pitala za ime niti čime se bavim. Njeno oduševljenje je zapazio i konobar koji je dvaput postavio pitanje šta ćeš da piješ.

Hajde vodi me kod tebe da gledamo film na ovom božanstvenom uređaju, hoćeš?!“ – bez razmišljanja sam izvadio novac za piće i stavio ga na sto. Srećom, moj stan se nalazio preko puta bara.

Ponudih je kafom, sokom, čajem, alkoholom, ali nije želela ništa. Sela je na trosed i digla noge na sto. „Hajde, koji ćemo film da gledamo?!“ – upitala me s nestrpljenjem na njenom licu. Seo sam do nje i krenuo da pretražujem filmove i da gledam trejlere. „Vau, HD ekran, je l’?“. Pomislih da se šali sa pitanjem, a onda je nastavila: „Hajde pokaži mi konfiguraciju laptopa!“ – ćutao sam. Nastavio sam da tražim filmove.

Ima 256 SSD, RAM mu je 8 GB, procesor Intel i5, govorih joj dok sam tražio neke trilere. „Sereš da ima SSD?“ – ponovo je krenula sa pitanjem. „Šteta što nema i7 procesor.“ 

Može da se ubaci.“ – odgovorih joj. Oduševljenje u njenim očima nije prestajalo. Usput joj rekoh da ima Windows 10 home 64 bit, i u šali pomenuh da nekad razgovaram sa Cortanom. Prošlo mi je kroz glavu pitanje da li se ova devojka loži na automobile, ako je već iz kategorije sponzoruša, ali odustadoh i pustih film. Kao i svaki muškarac, očekivao sam da ćemo isti gledati desetak minuta, a onda bih samo zaklopio laptop i krenuo da se ljubim sa njom. Međutim, njena dlaka s kose je završila na ekranu, pa je odmah krenula prstom da je skine, a onda je videla da je ekran osetljiv na dodir, odnosno da je laptop ujedno i tablet. Taj momenat i spoj njene vriske, sreće, smeha i oduševljenja, kao i rečenice Jedva čekam da kažem drugaricama je napravio veliki stres u meni da sam se zapitao da li je njoj uopšte dobro i ko je nju povredio. Sipao sam sebi viski, dok se ona igrala prstima po ekranu.

„Ti se meni mnogo sviđaš, je l’ znaš?“ – govorila mi je slatkorečivo. „Više laptop, pretpostavljam?!“ – upitah je. Nije ništa odgovorila.

Nastavila je da se igra sa njim, dok sam ja na drugom kraju sobe, pored prozora, ispijao četvrtu čašu viskija. Testirala je i zvučnike puštajući na JuTjubu neke pesme. Pravila je neke prezentacije u PowerPointu, u Exelu je sastavljala listu mesta koja ona i ja moramo da obiđemo. Ta mesta su uglavnom bila: internet caffe, igraonice, radionie i ostala mesta gde dolaze čudni ljudi sa svojim laptopovima kako bi se sklonili od buke i izašli malo iz stana.

Rekla je da mora da ide. I ja sam joj rekao idi, čućemo se. Sipao sam još jednu čašu viskija. Na vratima me je pitala da se čujemo noćas preko skajpa. Rekoh joj važi. I ništa se nije desilo. Skajp razgovor je trajao kratko jer me je prestavila drugaricama kao svog novog dečka koji ima moćan laptop. Tu je bio kraj. Nastavio sam opet da pijem.

Sedeo sam u baru i kuckao nešto na laptopu. Nepoznata devojka mi je prišla sa pitanjem da li imam hemijsku olovku. Izvadih iz ranca i dadoh joj. Kaže brzo mi vraća. Kolega i ja smo u isto vreme, preko OneDrive-a radili prezentaciju. Pijem treći viski i dobro radim svoj posao.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.