IT&Tehnologija Srbija

Besplatan Microsoft softver za razvoj civilnog sektora

Microsoft je nedavno objavio Citizenship Report za 2015. godinu, sa informacijama koje prikazuju aktivnosti koje kompanija sprovodi na globalnom nivou u cilju osnaživanja civilnog sektora. Izveštaj pokazuje da je Microsoft svoje programe i aktivnosti na globalnom nivou i u prethodnoj godini uskladio sa sveobuhvatnom misijom kompanije da omogući svakom pojedincu i svakoj organizaciji na svetu da postignu više.

Tech For Good_banner

Podrška koju Microsoft pruža civilnom sektoru sprovodi se na svim nivoima kompanije, i u svakoj zajednici u kojoj Microsoft razvija svoje poslovanje. Ideja u osnovi tog holističkog pristupa bazira se na uverenju da svaki pojedinac ima prava da ostvari svoj potencijal, ali da mu je na tom putu neophodna pomoć koju u savremenom svetu najadekvatnije mogu da pruže informacione tehnologije.

CTZ Report 2015_cover

U tom kontekstu, Microsoft kreira programe i podržava projekte čiji je zadatak osnaživanje zajednica na globalnom nivou, kroz primenu ICT alata. Sfere u kojima je takva podrška najproduktivnija su obrazovanje mladih, i organizacije civilnog sektora koje rade na različitim aspektima njegovog razvoja. Dva takva globalna programa sprovode se i u Srbiji i Crnoj Gori – kroz Youth Spark i Technology for Good inicijative. Osnovna strategija iza ova dva programa bazirana je na onome što Microsoft radi najbolje i gde može da ponudi najviše – s jedne strane to je omogućavanje mladim ljudima širom sveta da steknu lakši pristup obrazovanju, zaposlenju i preduzetništvu, a s druge doniranje savremenih tehnologija nevladinim organizacijama, kako bi lakše i potpunije ostvarivale svoju ulogu u razvoju civilnog sektora.

Youth Spark inicijativa nastoji da kroz dugoročne projekte i partnerstva otvori mladim ljudima perspektive za budućnost ne samo kroz korišćenje tehnologija, već i kroz njihovu edukaciju koja za cilj ima da im omogući da i sami kreiraju nove tehnologije, i budu inovatori u svojim zajednicama širom sveta.

Technology for Good program nudi besplatne softvere, hardver i usluge nevladinim organizacijama širom sveta, kako bi im obezbedio uslove za postizanje najefikasnijih i najboljih mogućih rezultata u sferama u kojima te organizacije čine dobrobit za zajednicu u kojoj su formirane. S obzirom na dosadašnje uspešno sprovođenje ovih inicijativa u Srbiji i Crnoj Gori, Microsoft poziva sve zainteresovane organizacije nevladinog sektora da se putem linka http://www.microsoft.com/ngo informišu o ovom programu, i prijave za besplatan softver.

Citizenship Report 2015 pokazuje i da – bilo da je reč o pomoći pruženoj kroz usluge, proizvode ili novac – Microsoft već drugu godinu za redom premašuje cifru od milijardu dolara u donacijama.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.