IT&Tehnologija Srbija

300 učesnika iz zemlje i regiona na WordCamp Belgrade 2016

Vikend za nama prošao je u znaku WordCamp Belgrade 2016, najveće regionalne konferencije o WordPressu, koju je posetilo 300 učesnika iz zemlje i regiona. Zainteresovani učesnici imali su priliku da dobiju odgovore na brojna pitanja o svemu što ih je interesovalo o radu sa WordPressom, da li je i koliko zahtevan za početnike, šta se još može sa njim raditi osim programiranja, dizajna, pisanja koda, pluginova i tema; a predstavljeni su i konkretni uspešni primeri iz zemlje i regiona.

učesnici-WordCamp-Belgrade-2016

Pored toga, svi prisutni su dobili i konkretne savete u vezi započinjanja biznisa, promene poslovnih interesovanja, kao i savete iz oblasti boljeg upravljanja vremenom i radnim zadacima.

Drugog dana konferencije koji je osmišljen kao Contributor Day, više od 80 učesnika imalo je priliku da odsluša predavanje i učestvuje u radionici o javnom nastupu, koje je držao Luca Sartoni, WordPress konsultant i počasni #WCBGD ambasador, uz radionicu o načinima doprinosa WordPress zajednici.

Sada već sa sigurnošću možemo da kažemo da smo uspeli. Najviše sam ponosan na činjenicu da smo kao konferencija i organizacija porasli. Prošle godine smo postavili sebi cilj da ćemo ove godine imati dve paralelne trake predavanja, veći broj učesnika i predavača i uspeli smo da ostvarimo sve to.

Veliku zahvalnost dugujem svima koji su učestvovali u organizaciji, sponzorima na podršci i Devani na gostoprimstvu tokom Contributor dana“ izjavio je Milan Ivanović, jedan od organizatora WordCamp Belgrade 2016 i osnivač WordPress zajednice u Srbiji.

WordCamp-Belgrade-2016-swag

WordPress Srbija je neprofitna zajednica nastala sa ciljem okupljanja programera, developera i WordPress entuzijasta na jednom mestu, popularizacije WP platforme i njenog boljeg razumevanja. WordPress Srbija je do sada organizovala ukupno 13 okupljanja tokom 3 godine postojanja

WordCamp Belgrade 2016 održan je i uz  pokroviteljstvo WordPress Foundation, zvanične organizacije ove popularne platforme.

WordPress je najpoznatija besplatna platforma, prvobitno namenjena za izdavaštvo, koja pokreće preko 25% svih svetskih sajtova, kao što su The New York Times, The Time, open.NASA, Mashable, BBC America, The Rolling Stones, TechCrunch.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.