Društvo Srbija

Humanitarni koncert u „BELhospice-u“

U Centru za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu BELhospice, u Klavir holu Arsena Dedića (UK Parobrod Sprat) večeras će u 20 časova biti održan humanitarni koncert trio sastavaVasil Hadžimanov Piano Trio„.

Ovaj trio predstavljaju: piano (svira Vasil Hadžimanov), kontrabas (svira Milan Pavković) i bubanj (svira Predrag Milutinović). Prodajom karata za ovaj koncert biće pružena novčana pomoć BELhospice centru u zbrinjavanju obolelih od raka.

"Vasil Hadžimanov Piano Trio"

BELhospice je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji koja pruža palijativno zbrinjavanje pacijentima sa malignim bolestima u progresivnom, uznapredovalom stadijumu za koji je prognoza ograničena.

Palijativno zbrinjavanje je pristup koji poboljšava kvalitet života pacijenta i porodice, suočavajući se sa problemima koji prate bolesti koje ugrožavaju život kroz prevenciju i otklanjanje patnje putem ranog otkrivanja i nepogrešive procene, i lečenja bola i drugih problema (fizičkih, psihosocijalnih i duhovnih).

BELhospice je formiran sa ciljem da posluži kao model u pružanju kvalitetnog palijativnog zbrinjavanja pacijentima i njihovim porodicama, obezbedi edukaciju u ovoj oblasti za profesionalce, volontere i javnost, i da utiče na kreatore nacionalne politike u ovoj oblasti da omoguće razvoj specijalizovanih službi za palijativno/hospis zbrinjavanje i njihovo uključivanje u postojeći sistem zdravstvene zaštite.

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu BELhospice osnovala je dr Nataša Milićević (zajedno sa grupom svojih kolega), 20. maja 2004. godine.

Svako ko želi da pomogne i provede veče uz divnu muziku, karte može kupiti po ceni od 1.000 dinara, u „BELhospice-u“ (ulica: Dalmatinska, 72-74). Takođe, ovom centru možete pomoći i na druge načine, a o tome više informacija na http://www.belhospice.org/ukljuci-se

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.