Humanist – nova Fondacija velikog srca

0

Fondacija Humanist predstavlja novu, modernu ideju o pristupu i približavanju humanističkih tema najširoj javnosti. Humanist, oko kog su se okupili istaknuti novinari, aktivisti za ljudska prava i druge ličnosti koje su do sada imale susret sa humanitarnim radom, došli su na zajedničku ideju o podizanju svesti na teme kao što su nasilje, pomoć ugroženima, rad na višem stepenu tolerancije u društvu, inovativan pristup ekološkim aktivnostima, a ujedno i promociji kulturnih i umetničkih dela koje se vezuju za ove teme.

U planu je, pored aktivnog prikupljanja odeće ugroženima, snimanje dokumentarnog filma na temu nasilja, organizovanje predstava za decu i odrasle, kao i kreiranje tribina na teme koje su u žiži javnosti, a koje će biti predstavljene širom Srbije.

            ‘’Veoma smo zadovoljni početnim koracima koje je ostvario Humanist! Na samom osnivanju, našu ideju je podržalo Savetovalište za nasilje u porodici, kao i mnoge javne ličnosti’’, istakao je osnivač Branislav Simić.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Diplomirani komunikolog. Pisac knjiga ''Ispod grla'' i ''Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti''. TV autor i voditelj. Kolumnista. Aktivista za ljudska prava.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend