Hrana&Piće Srbija

,,Winematch” na srpski način – Vinarija ,,Aleksić“ oduševila posetioce 12. Beogradskog salona vina svojim nastupom

U mesecu decembru mogli ste ih sresti na brojnim vinskim događajima: WINE JAM-u, Vinskom štabu, Winter Wine Day-u na Jahorini i već tradicionalnom 12. Beogradskom salonu vina u hotelu ,,Hajat” u Beogradu.

Vinarija ,,Aleksić” priredila je pravi vinski ugođaj za sve ljubitelje ,,Amaneta”, ,,Barbare”, ,,Kardaša” i ostalih vina iz svoje šampionske palete.

Vlasnice Aleksic vinarije sa blogerkom Mirjanom Mimicom Redojevic
Vlasnice Aleksic vinarije sa blogerkom Mirjanom Mimicom Redojevic

Tokom dva dana trajanja 12.Beogradskog salona vina, vinarija je osim brojnih posetilaca na svom štandu ugostila i predstavnike medija, članice ,,Udruženja poslovnih žena”, prijatelje i saradnike koji su pružili podršku ovoj uspešnoj, preduzetničkoj, ženskoj priči.

Udružena ženska energija pripredila je radionicu o slaganju hrane i vina pod nazivom: ,,Moja srpska hrono kuhinja” gde su dame iz ,,Aleksić” vinarije sa svojom gošćom, Mirjanom Mimicom Radojević, autorkom bloga mahlat.rs, predstavile zanimljiv ,,winematch” pokazavši kako se može napraviti luksuzan meni od domaćih proizvoda koji pri tom zadovoljava i pravila veoma popularne hrono ishrane.

Izuzetno posecena radionica Moja srpska hrono kuhinja - slaganje hrane i vina
Izuzetno posecena radionica Moja srpska hrono kuhinja – slaganje hrane i vina

 ,,Ako želiš da upoznaš jedan narod, probaj njegovo vino“, poručile su ove dame posluživši uz

,,Aleksić” vina limited serije: KARDAŠ, BONACA, AMANET specijalitete hrono kuhinje napravljene od domaćeg sira, tartufa i lešnika iz Leskovca…

Osim u degustaciji, posetioci su uživali u brojnim iznenađenjima i poklonima koje im je vinarija pripremila i ovekovečili svoje trenutke uživanja u vinu i druženju na foto konkursu ,,Dan za Kardaš i prijatelje”.

Aleksic vina - limited serija

Vinarija ,,Aleksić” iz Vranja, prva i jedina ženska vinarija na Balkanu, 2015. godinu zaokružila je Trofejom za najbolju nacionalnu vinariju, na najvećem svetskom vinskom takmičenju ,,AWC Vienna 2015”.

Na ovom prestižnom takmičenju, na osnovu strogo definisanih pravila ,,slepog” degustiranja od strane internacionalnih stručnjaka, ,,Aleksić” vina osim ovog Trofeja ponela su i sedam medalja i to u konkurenciji od čak 11.611 vina iz 40 zemalja.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Medijski sponzori smo

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Hvala što nas pratite!