Hrana&Piće Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Voulez-Vous – Srce Vračara

U srcu opštine Vračar smešten je jedan od predivnih, nezaobilaznih, kafe-restorana Voulez-VousĆošak ulice Đorđa Vajferta 52. krasi restoran sa rajskom baštom, modernim, odnosno kućnim ambijentom, veoma ukusnom hranom i, što je najbitnije, profesionalnim osobljem koje se, pored umerene doze ljubaznosti, trudi da budu bliski sa gostima, što je naše kritičare prijatno iznenadilo.

Voulez-Vous restoran

Ukratko o restoranu

Iako kafe-restoran u narodu nosi etiketu „elitan“, naprotiv, Voulez-Vous to nije, bar ga mi nismo doživeli tako. Svako ko je bar jednom posetio kafe-restoran, verujemo da nosi iskustvo, odnosno stav da ambijent restorana odiše kućnom atmosferom gde se svako oseća slobodnim, a osoblje restorana je bitan faktor da budete raspoloženi i nasmejani. Voulez-Vous je smešten daleko od gužve, odnosno od centra, te stoga nećete „uživati“ u prolaznicima, sklanjati se od turista koji fotografišu, niti ćete slušati zvuk gradskog saobraćaja. Ukoliko dolazite kolima, parking svakako možete naći.

Hrana

Voulez-Vous je drugačiji od drugih, crna ovca u stadu restorana. Hrana koju spremaju nije samo ukusna, već i ukombinovana sa odgovarajućim prelivima/začinima sa dozom dekoracije. Ukoliko dolazite na doručak, preporučujemo Engleski doručak Domaćinski topli sendvič sa prženicama. Ako se pak odlučite za meso u popodnevnim ili večernjim časovima, a volite piletinu, definitivno probajte Piletinu Caprese. U stvari mi vam preporučujemo sve sa njihovog Menija gde ima pilećeg mesa jer je veoma ukusno i mekano. Verujemo da u restoran dolazite gladni – ne ustručavajte se da uzmete neke specijalitete sa biftekom, ili pak rebarca. Naša preporuka je Roast Beef Glazirana mesnata rebra. Vodite računa o ishrani? – kuhinja restorana misli i na vas, te stoga imate Dijetalni meni. Prijatno.

Osoblje 

Na samom ulazu u restoranu će vas dočekati nasmejan i veoma ljubazan čovek koji će se pobrinuti za vašu garderobu. Slobodno mu se obratite i ako vam je prazna baterija na telefonu, prikačiće ga na punjač, vaše lične stvari su i te kako bezbedne. Ako dolazite prvi put u Voulez-Vous i ne znate šta da naručite, alergični ste na određenu hranu, sastojke, tu je za vas menadžer restorana koji je non-stop prisutan kako bi ugodio gostima. On je najopušteniji od osoblja, svakako najkulturniji i poznavalac je kuhinje restorana. Proceniće vaše raspoloženje, biće sa vama na Ti ili Vi i, trudiće se da vam udovolji, čak i da vam preporuči hranu koje nema na jelovniku. Ne libite se da pitate osoblje restorana za preporuku, ukoliko ste gladni, ili niste, isti će vam preporučiti specijalitete koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Desert 

Voulez-Vous restoran– Naručićemo sve! – zaista smo i naručili sve jer smo veoma neodlučni, a desert u Voulez-Vous kafe-restoranu je nezaobilazan. Ne bi bilo lepo od nas kada bismo vam samo jedan desert preporučili jer, zaista, svi su ukusni: palačinke, kolači, Čokoladni fondan, XXXL kolač, White lady… sve im je divno ukusno. Usudite se, probajte i, tražite im recept.

Voulez-Vous restoranKafe-restoran, pored odlične kafe i drugih toplih napitaka, ima i solidan izbor piva i kvalitetne rakije. Iskusni barmeni će vam spremiti mnoge popularne i dobre koktele, a mi smo obratili pažnju da Voulez-Vous ima veliki izbor kvalitetnih domaćih i stranih vina. Pored domaćih u ponudi imate i hrvatska vina, naša preporuka su španska i argetinska vina, a možete probati i australijska, francuska i italijanska vina. Zadovoljvajući je izbor i drugih vina koja dolaze iz drugih država. Voulez-Vous restoran

Cenovnik restorana je prilagođen za sve. Iako restoran odiše da je luksuz provesti u njemu, nije, verujte nam na reč! Luksuz je hrana, ali su im cene i te kako zadovoljavajuće. Njihove cene možete pogledati ovde: Menu

Kako ne bismo pisali hvalospev o restoranu, našli smo mu i jednu manu. U stvari ne znamo da li mu je to mana ili vrlina, ali Voulez-Vous je često pun. Ukoliko imate sreće, naći ćete mesto, ali svakako ih kontaktirate za rezervaciju, dobićete informaciju odmah, nećete čekati danima kako biste uživali u njihovim specijalitetima.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.