Hrana&Piće Srbija

Treća „Nedelja italijanske kuhinje u svetu”: Osetite očaravajući ukus mediteranske hrane

Treće izdanje „Nedelje italijanske kuhinje u svetu” biće održano u Srbiji – u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Subotici od 19. do 25. novembra 2018. godine.

(Fotografija: Italijanski specijaliteti, 2018; © Settimana della Cucina Italiana nel Mondo)

Među brojnim dešavanjima, biće održani i seminari o tradicionalnim italijanskim proizvodima, predavanja i demonstracije kulinarskih umeća renomiranih italijanskih kuvara, radionice italijanske kuhinje, dvodnevni sajam koji predstavlja visoko kvalitetne italijanske proizvode i posebno veče posvećeno italijanskoj kuhinji na avionskim letovima prve klase. Takođe, sada već tradicionalno, 28 restorana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Subotici imaće u ponudi italijanske menije posebno namenjene za svoje goste.

Italija ove godine organizuje treću „Nedelju italijanske kuhinje u svetu” sa preko 1.000 događanja u svojih 296 diplomatskih i konzularnih predstavništava. Tema ovogodišnjeg izdanja biće Mediteranska ishrana, koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja na svetu.

„Nedelju italijanske kuhinje u svetu” u Srbiji organizuje Ambasada Italije u Beogradu u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu, Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu, Komorom italijansko-srpskih privrednika, Udruženjem italijanskih privrednika u Srbiji, Počasnim konzulatom Italije u Subotici i Italijanskim kulturnim centrom „Piazza Italia” iz Subotice, uz podršku mnogih srpskih i italijanskih kompanija.

(Fotografija: Treća „Nedelja italijanske kuhinje u svetu”, 2018; © Settimana della Cucina Italiana nel Mondo)

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.