Hrana&Piće Srbija

Salon vina sa juga Italije u Beogradu!

Vođenom degustacijom odabranih vina 26 italijanskih vinarija, učesnica manifestacije, pod palicom enologa Barbare Tamburini, danas je otvorena “BORSA VINI” (Berza vina), centralni događaj u okviru složene promotivne inicijative „Vina sa juga Italije na Balkanu“, koju je realizovala Agencija ICE – Odeljenje Ambasade Italije za promociju privredne saradnje.

Ova inicijativa se realizuje u okviru programa “Plan izvoza juga” (Piano Export Sud) kao vid podrške regionima konvergencije, i predstavlja poseban program aktivnosti, finansiran od strane Ministarstva za ekonomski razvoj, koji ima za cilj da promoviše internacionalizaciju malih i srednjih preduzecá u regijama Kalabrija, Kampanija, Pulja i Sicilija.

Predstavnici 26 italijanskih firmi koje učestvuju na ovoj manifestaciji u Beogradu, u potrazi za novim poslovnim kontaktima, sastade se tokom dana sa velikom delegacijom, koju čini više od 50 profesionalaca specijalizovanih za industriju vina, koji su juče doputovali u srpsku prestonicu iz ostalih zemalja Balkana.

Njima cé se pridružiti više od 150 uvoznika i distributera i ostalih predstavnika sveta vina iz Srbije koji su najavili svoje učešde u ovoj inicijativi. Za današnji događaj vlada veliko interesovanje zahvaljujudi komunikacijskoj kampanji i bogatom programu aktivnosti koje se tokom čitavog meseca februara odvijaju u 18 restorana, vinarija i velikih trgovinskih lanaca u Srbiji, u organizaciji Agencije ICE koja je osmislila manifestaciju u cilju predstavljanja tradicije i promocije kvaliteta „vina sa juga Italije.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.