Hrana&Piće Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

„Festival kafe“ 2017. u Beču

U glavnom gradu Austrije za koji kažu da neguje posebnu kulturu ispijanja kafe od 13. do 16. januara 2017. održava se treći po redu „Festival kafe“. Više od 80 izlagača predstaviće se u bečkoj Otakrinškoj pivari. Posetioci će moći da se informišu o aktuelnim dešavanjima na međunarodnom tržištu kafe i upoznaju široku paletu inovacija za uživanje u čarima kafe kod kuće, na poslu ili u kafeu.

Proizvođači i trgovci kafe predstaviće brojne vrste kafe, vlasnici pržionica demonstriraće procese prženja a profesionalni baristi prezentovaće umetnost pripremanja kafe. Posetioci će moći da degustiraju i nove interpretacije kafe sa žestokim pićima. Da li ste znali da je u procesu pripremanja kafe 98% voda a 2% kafa? Ni jedan drugi proizvod nema toliko dodatnog pribora kao kafa: vodenica za kafu, šolje, voda, bokal za mleko, činija za šećer.

U okviru festivala predviđena su predavanja i radionice a čitav program će pratiti muzika uživo. Festival će takođe imati humanitarni karater, organizatori će sakupljati novac za izgradnju škole za decu berača kafe u Burundiju.

© Christina Karagiannis

Festival je 2016. godine posetilo više od 12.000 ljubitelja kafe.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.