Da li postoji ulje od tartufa?

0

Danas sam saznala da je većina ulja od tartufa napravljena industrijskim putem.

Najčešće se tartuf doda maslinovom ulju i samim tim ono povuče njegov miris i aromu. Ta industrijska ulja u prvom trenutku imaju ukus ove pečurke, ali vrlo brzo možete da osetite mealni ukus u ustima, koji i nije baš toliko prijatan. U mnogim restoranima kod nas sam upravo ovakvo iskustvo doživela.
Jednom je u emisiji „No Reservations“ Anthony Bourdain (kada je bio u poseti Hrvatskoj) rekao da mu je životna misija da ubedi ljude da je ulje od tartufa industrijsko i da ga nikada ne treba koristiti.
Gordon Ramsay je jednom prilikom, dok je trajala emisija „Master Chef“ rekao da ulje od tartufa ni jedan kuvar ne sme da poseduje i da je to jedna od najbezveznijih namirnica.

Elem, postoje zimski i letnji tartufi, crni i beli. Možete ih naću u Sribji, a na FB je sve veći broj prodavaca istih. Na tržištu tartufa i ovde je počela da se vodi opasna borba, kao da se trguje oružjem 😀 Potpuno neprivlačnog izgleda, ova pečurka predstavlja pravo malo blago.
Inače, najukusnije tartufe i jela od istih sam jela u Motovunu/Hrvatska. Kažu da su na ovim prostorima upravo njihovi i najbolji.

Oglašavanje

O autoru

Jelena Radović

Marketing ekspert i konsultant. Sociolog. Edukator. Predavač. Skriboman. Kreativac. Vlasnica i direktorka marketinške agencije "Pasaz". i Doma za stare "Alta Vista" u Beogradu. Vesela i srećna žena. Sve ostalo je samo nadogradnja.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend