Društvo Hrana&Piće Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Da li postoji ulje od tartufa?

Danas sam saznala da je većina ulja od tartufa napravljena industrijskim putem.

Najčešće se tartuf doda maslinovom ulju i samim tim ono povuče njegov miris i aromu. Ta industrijska ulja u prvom trenutku imaju ukus ove pečurke, ali vrlo brzo možete da osetite mealni ukus u ustima, koji i nije baš toliko prijatan. U mnogim restoranima kod nas sam upravo ovakvo iskustvo doživela.
Jednom je u emisiji „No Reservations“ Anthony Bourdain (kada je bio u poseti Hrvatskoj) rekao da mu je životna misija da ubedi ljude da je ulje od tartufa industrijsko i da ga nikada ne treba koristiti.
Gordon Ramsay je jednom prilikom, dok je trajala emisija „Master Chef“ rekao da ulje od tartufa ni jedan kuvar ne sme da poseduje i da je to jedna od najbezveznijih namirnica.

Elem, postoje zimski i letnji tartufi, crni i beli. Možete ih naću u Sribji, a na FB je sve veći broj prodavaca istih. Na tržištu tartufa i ovde je počela da se vodi opasna borba, kao da se trguje oružjem 😀 Potpuno neprivlačnog izgleda, ova pečurka predstavlja pravo malo blago.
Inače, najukusnije tartufe i jela od istih sam jela u Motovunu/Hrvatska. Kažu da su na ovim prostorima upravo njihovi i najbolji.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.