Društvo Srbija

Hemičari do zlatne medalje uz podršku NIS-a

Tim mladih hemičara iz Srbije je uz podršku Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i kompanije NIS učestvovao na 47. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Bakuu, u Azerbejdžanu i u konkurenciji od gotovo 300 takmičara iz čak 75 zemalja sveta osvojio četiri medalje – jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu.

Aleksa Milosavljevic dobitnik zlatne medalje na medjunarodnoj hemijskoj olimpijadi
Aleksa Milosavljevic dobitnik zlatne medalje na medjunarodnoj hemijskoj olimpijadi

Dobitnik zlatne medalje na najprestižnijem međunarodnom takmičenju iz hemije je Aleksa Milosavljević, učenik Srednje škole Svilajnac, srebrne medalje su osvojili Miloš Grubor iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Miloš Selaković iz Užičke gimanzije, dok je bronzanu medalju osvojio Stefan Stojanović, učenik Gimnazije u Leskovcu.

Ekipa Srbije je odabrana nakon niza takmičenja u organizaciji Srpskog hemijskog društva, a završna faza nadmetanja bila je Srpska hemijska olimpijada, koja je treću godinu zaredom organizovana uz podršku kompanije NIS.

Kompanija NIS ulaže u razvoj obrazovanja i nauke i pruža podršku za dalji razvoj i odlazak mladih talenata na takmičenja kroz korporativni program „Energija znanja“. Saradnja sa univerzitetima i naučnim institucijama samo je deo društveno-odgovornog poslovanja NIS-a koji se odvija pod sloganom „Budućnost na delu“.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.