Društvo Srbija

Guinness pivo slavi dan Svetog Patrika

Na ovaj dan, svet postaje zelen i preko 70 miliona ljudi širom planete proslavlja Dan Svetog Patrika, a Guinness pivo postalo je njegov prepoznatljiv simbol.

CaptureNa dan Svetog Patrika, 17. marta, obožavaoci čuvenog irskog piva u 150 zemalja širom sveta popiju više od 13 miliona čaša Guinness piva – dvostruko više u odnosu na standardnu dnevnu prodaju, a najbolji način za proslavu ovog praznika je druženje sa prijateljima uz Guinness, sreću i pozitivnu energiju.

Iako je dan Svetog Patrika najveći praznik u Irskoj koji se proslavlja u znaku zelene boje, interesantna je činjenica da Sveti Patrik zapravo nije bio irskog porekla, čak ni njegovo ime nije bilo Patrik nego Maewyn Succat, a omiljena boja mu je bila plava. Prva svečanost povodom dana Svetog Patrika održana je u Bostonu još davne 1737. godine, ali gde god da danas na Dan Svetog Patrika popijete svoju čašu Guinness piva, budite sigurni da je proizvedeno po originalnoj recepturi staroj 250 godina.

Uvoznik i distributer Guinness piva za Srbiju je kompanija Carlsberg Srbija koja se pridružila obeležavanju ovog jedinstvenog praznika nizom akcija u pabovima širom zemlje.

Promocije Guinness piva u Beogradu biće održane u periodu od 17. – 19. marta u sledećim lokalima: Moj dizel, T-PUB UR, Tramvaj Club Žagubica, Ben Akiba, Sport Pub Belgrade, Eleven Caffe, Irish Pub Three Carots, Noir i Cafe Optimist.

Pored toga, Guinness pivo podržaće i Beogradski irski festival, koji će biti održan u periodu od 14. – 22. marta.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.