Građani Novog Sada donirali skoro dve tone garderobe u humanitarne svrhe tokom prve dve nedelje rada The Empty Shop

0

Nedavno otvoren prostor u šoping centru Promenada, pod imenom The Empty Shop, već preko dve nedelje služi kao jedinstveno mesto u Novom Sadu na kome građani mogu donirati garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prve dve nedelje rada shop-a, građani Novog Sada su donirali skoro dve tone garderobe koja je predata Crvenom Krstu Vojvodine.

Otvaranjem Empty Shop-a na jednoj od najprometnijih lokacija unutar šoping centra smo želeli da, na nesvakidašnji način, promovišemo kulturu davanja ljudima u stanju potrebe. Verujemo da mnogi naši sugrađani žele da doniraju svoju korišćenu garderobu, tako da je naš zadatak bio da privučemo njihovu pažnju i omogućimo im najlakši mogući način da to urade. Sudeći po jako pozitivnim reakcijama građana Novog Sada, ali i ogromnoj količini garderobe koju smo prikupili do sada, mislim da smo u tome i uspeli“, izjavila je Darja Kustudija, marketing menadžer šoping centra Promenada Novi Sad.

Deo prikupljene garderobe (300 kg) je već prosleđen organizaciji Crvenog Krsta u Irigu. Ostatak prikupljenih stvari biće podeljeno stanovništvu u najsiromašnijim vojvođanskim opštinama, kao što su Čoka, Novi Bečej, Žitište, Titel, Bela Crkva i Opovo.

Akcenat humanitarne akcije u Promenadi je na polovnoj odeći, a mi bismo dodali da je ovo period kada je takođe potrebna i hrana, higijena, školski pribor, bebi oprema, bebi pelene itd. Pored pomenute akcije u Promenadi, želimo da obavestimo javnost da u nastupajućem periodu, idemo u susret Međunarodnim danima, 16. oktobru – Svetskom danu hrane i 17. oktobru – Međunarodnom danu borbe protiv gladi, koji će u organizacijama Crvenog krsta, biti obeleženi brojnim aktivnostima“, izjavio je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog Krsta Vojvodine.

The Empty Shop je otvoren svakog dana od 12:00h do 15:00h i od 17:00h do 20:00h za sve građane Novog Sada koji žele da doniraju čistu i urednu garderobu, sve do 5. oktobra 2019. godine.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend