Društvo Srbija

Građani Beograda mogu da podrže rad roditeljske telefonske linije kroz uplatnice UNICEF-a!

Građani Beograda mogu da podrže rad roditeljske telefonske linije kroz uplatnice UNICEF-a, koje prispevaju uz junske račune za JKP „Infostan.“ Svim zainteresovanim građanima omogućeno je da na već popunjenim uplatnicama dopišu željeni iznos donacije, te da plaćanje izvrše na šalterima pošte, odnosno banke po izboru.

UNICEF u Srbiji uspostavio je roditeljsku liniju u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, kako bi roditeljima obezbedio besplatnu i stručnu pomoć savetnika. Telefonska linija trenutno radi od 17 do 20 časova svakoga dana, a kako bi funkcionisala punim kapacitetom, potrebne su nove donacije.

UNICEF poziva Beograđane da nastave da neguju humanost i prepoznatljiv duh solidarnosti, i da kroz donacije roditeljskoj liniji direktno pomognu unapređenje roditeljstva i dobrobiti svakog deteta u našoj zemlji.

Intenzivne društvene promene, ekonomsko osiromašenje porodice, jačanje potrošačkog mentaliteta i novine koje nosi internet društvo donose i sve više izazova u vaspitavanju dece. Roditelji se pitaju kako da se postave kada dete ima napade besa u najranijem periodu života, kada kreće u vrtić ili školu ili kada kao tinejdžer ispituje granice roditeljske tolerancije… kako da zaštite dete od nasilja na društvenim mrežama, maltretiranja vršnjaka ili kako da mu pomognu kada proživaljava prvu neuzvaćenu ljubav.

Roditelji su deci najvažnije osobe u životu. Oni su tu da ih zaštite, nauče i posavetuju, razgovaraju o svemu što ih interesuje. Oni deci postavljaju sistem vrednosti koji će ih pratiti kroz život. Roditeljska linija osmišljena je kao pravovremena i stručna pomoć za prevazilaženje svakodnevnih problema sa kojima se roditelji suočavaju tokom perioda odrastanja njihove dece.

UNICEF se širom sveta finansira isključivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca. U našoj zemlji, UNICEF sprovodi sveobuhvatne i dugoročne programe koji su usmereni na podršku državi da obezbedi zdravo odrastanje svakog deteta, optimalan  razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajuću socijalnu zaštitu dece i porodica, kao i socijalno uključivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Za dodatne informacije možete se obratiti:

Vesni Savic Đukić, 063 344 106, vsavic@unicef.org

Jadranki Milanović, 063 336 283; jmilanovic@unicef.org

 

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.