Društvo Srbija

„Fondacija nj. k. v. princeze Katarine” i kompanija „Mozzart” donirale medicinsku opremu Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu

Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Katarina i Borjan Popović, direktor sektora Korporativnih komunikacija u kompaniji „Mozzart”, zvanično su uručili dve infuzione pumpe i 90 kompleta potrošnog materijala za pumpe Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu, u vrednosti od 5.000 evra.

Kompanija „Mozzart” je već u januaru ove godine sarađivala sa „Fondacijom nj. k. v. princeze Katarine”, kada je bila donator u organizaciji tradicionalnog božićnog prijema organizovanog za 1.000 dece bez roditeljskog staranja na Belom dvoru.

„Zahvaljujem se kompaniji Mozzart i gospodinu Borjanu Popoviću što su nam pomogli u isporuci ove vredne donacije. Sigurna sam da će ova oprema unaprediti oporavak pacijenata i rad lekara i medicinskog osoblja klinike”, rekla je nj. k. v. princeza Katarina.

Infuzione pumpe su neophodne jer obezbeđuju pravovremeno i ispravno doziranje lekova i hranljivih materijala pacijentima.

„U sklopu društveno odgovornog poslovanja, koje je u kompaniji Mozzart odavno postalo praksa, mi novčana sredstva i donacije u robi usmeravamo onima kojima je pomoć najpotrebnija. Svesni smo situacije u kojoj se nalazi naše zdravstvo i imamo tu čast da kroz saradnju sa Fondacijom nj. k. v. princeze Katarine doniramo medicinsku opremu ovoj instituciji od nacionalnog značaja. Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije je jedna od najvažnijih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, poznata po izvrsnim stručnjacima i svetski priznatim rezultatima, te se iskreno nadamo da će ova donacija olakšati pacijentima boravak u njoj”, izjavio je Popović.

Dr Miloš Joković, direktor Klinike za neurohirurgiju KCS, i celokupno medicinsko osoblje zahvalili su princezi Katarini i kompaniji „Mozzart” na donaciji i pruženoj pomoći.

(Fotografija: Nj. k. v. princeza Katarina, Borjan Popović i upošljenici Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, Beograd, 2019; © Kraljevski dvor)

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.