Društvo Srbija

„Eko vikend” u tržnom centru „Plaza” u Kragujevcu

U tržnom centru „Plaza” u Kragujevcu ovog vikenda će biti održan „Eko vikend”, povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite ozonskog omotača, a u saradnji sa Centrom za ekološko obrazovanje i održivi razvoj.

Oba dana biće izložena maketa samoodržive ekološke kuće, koja u potpunosti funkcioniše od obnovljivih energetskih izvora – sunca, vetra i vode. Ovakve kuće su najnoviji trend u svetu, dok neke od njih čak stvaraju više energije nego što mogu da potroše, te je šalju elektrodistribucijama kako bi zajedno smanjili potrošnju fosilnih goriva.

Osim izložene ekološke kuće, u nedelju će prvih 150 posetilaca koji pokažu račun veći od 1.500 dinara, napravljen istog dana, dobiti na poklon eko-cegere. A takođe, kao deo programa „Eko vikenda”, u subotu će, od 17 do 19 časova, biti organizovane i edukativne radionice za najmlađe, gde će oni naučiti da kontrolišu sisteme osvetljenja u ekološkoj kući, kao i kako da u bašti zasade svoje prve biljke.

Vreme je da smanjimo potrošnju plastičnih kesa i ovi cegeri su pravi način da se podigne svest o situaciji u kojoj se naša planeta nalazi. Dođite da zajedno naučimo kako da pomognemo našoj planeti! Očekujemo vas.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.