Društvo Srbija

Drugi KAIZEN™ kongres: MOŽE LI SRBIJA DA POSTANE EKONOMSKI TIGAR?

Drugi KAIZEN™ kongres Srbija, zakazan za 24. i 25. septembar u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, potražiće put za bolju saradnju srpske i japanske privrede, kao i odgovor na pitanje može li Srbija da postane ekonomski tigar u ovom delu sveta.

KAIZEN™ je japanska poslovna filozofija zasnovana na kontinuiranom unapređenju i  svakodnevnim malim koracima koje čine svi učesnici u poslovnom procesu. KAIZEN potiče od japanske reci kai, koja znači promena i zen koja znaci poboljšati. Iz Japana ona se proširila na ceo svet i danas predstavlja jedan od vodećih modela za unapređenje poslovnih procesa.

Drugi KAIZEN™ kongres, koji će okupiti više od 300 učesnika, imaće pet panela na kojima će 33 govornika, koji dolaze isključivo iz prakse, razgovarati o sledećim temama: mogu li se i kako povećati japanske investicije u Srbiji, da li Srbi mogu da budu efikasniji od Japanaca, da li će Srbija morati da uvozi radnu snagu, da li će roboti u poslovnim operacijama da zamene ljude?

Na kongresu će, između ostalih, govoriti  i savetnik Ambasade Japana u Beogradu Tecuja Cubota, generalni direktor Mitshubishi Corporation Office u Srbiji Naoki Cukada, generalni direktor predstavništva Itochu Korporacije u Beogradu Šigeo Hašimoto i drugi poznavaoci KAIZEN™ pristupa i unapređenja poslovnih procesa u kompanijama.

Dvodnevni kongres sastoji se od radnog dela, u kojem će biti održano pet panela, dok je drugi dan rezervisan za takozvani Gemba Walk (gemba: mesto na kojem se stvara vrednost) tokom kojeg je zakazan obilazak dve fabrike koje primenjuju KAIZEN™, Tarkett u Bačkoj Palanci i Henkel u Kruševcu.

Organizatori Drugog Kaizen™ kongresa u Srbiji su Kaizen Institut Srbija i Japanska poslovna asocijacija u Srbiji (JPAS).

Za više detalja: https://rs.kaizen.com/

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje