Društvo Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Dr Zorica Mrvaljević o plastičnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji

Dr Zorica Mrvaljević, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije. Po završetku studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu specijalizirala plastičnu i rekondtruktivnu hirirgiju. Nakon decenije i po rada na klinici, započela je rad u sopstvenoj privatnoj praksi koja je jednim delom bazirana na estetskoj hirufgiji i anti-aging medicini.

Član je ESAAM (Evropskog udruženja za anti-aging medicinu) i AMME (francuskog udruženja za mezoterapiju i estetsku medicinu).

– Kroz kontinuirane edukacije na brojnim simpozijumima i kongresima uvode se nove metode i tehnike u oblasti plastične hirurgije i anti-aging medicine.

– Kada se pacijent odlučuje za lekara koji ce obaviti intervenciju, osim stručnosti, važna je dobra komunikacija  sa pacijentom i individualni pristup. Neophodno je pacijenta upoznati sa metodom koja se predlaže kao i mogućim neželjenim efektima.

plastik

– Mezoterapija je svakako jedna od najzastupljenijih intervencija. Spada u niskoinvazivne metode podmlađivanja lica. Komforna je za pacijenta, a rezultati su vidljivi neposredno po intervenciji. Ako se stručno radi sa kvalitetnim preparatima gotovo da nema neželjenih efekata.

Pacijenti sa određenim sistemskim oboljenjima, oštećenjima na koži i preosetljivošću na određene komponente koktela nisu kandidsti za mezoterapiju.

– Kada je u pitanju odabir preparata sa kojima se radi ,u opticaju su proverene firme, registrovane u Evropi i našoj zemlji. Bitan je i odnos kvaliteta i cene.

– Ponosna sam što se u našoj zemlji primenjuju savremene metode, aktuelne u svetu. Lekari posećuju stručne skupove u Evropi i svetu, edukovani su za primenu najnovijih tehnika koje su sve komfornije, bezbednije i pristupačnije pacijentima.

– Stručnost i primena savremenih metoda, kvalitet usluga uz znatno niže cene su razlog da među našim pacijentima osim dijaspore ima i inostranih državljana iz zemalja u okruženju, srednje i zapadne Evrope.

– Kada govorimo o tome ko su pacijenti u ordinacijama plastične hirurgije i dalje dominira ženska populacija, mada su i muškarci sve više orjentisani na anti-aging  procedure.

Estetsku medicinu ne bi trebalo doživljavati kao imperativ i teror za lepotom i mladošću savremenog društva, već kao mogućnost da održimo uredan i svežiji izgled lica i tela.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

1 Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  • Ova zena je zlo,ne preporucujem nikom da ide kod nje jer ce vas unakaziti!ovo govorim iz licnog iskustva,valjda je od tih silnih operacija koje je na sebi uradila izgubila osecaj za estetski prihvatljivo…daleko je ona od strucnjaka!molim vas proveravajte kod koga idete da se ne bi kajali duze vreme sto ste krocili u njenu ,,ordinaciju,,koja nije ni prijavljana u apr registru!I nije mi jasno kako svaka šuša može da piše članke..baš me zanima ko joj je veza!