Društvo Srbija

DHL volonteri u Srbiji potvrdili posvećenost lokalnoj zajednici kao deo akcije „DHL dani dobre volje 2015“

DHL International Beograd, deo vodeće svetske kompanije u oblasti poštanskih i logističkih usluga Deutsche Post DHL Group, svoju posvećenost lokalnoj zajednici potvrdio je i učešćem preko 100 svojih zaposlenih u akciji „DHL dani dobre volje“ na Zlatiboru, Sjenici i Sremčici.  „DHL dani dobre volje“ deo je akcije Deutsche Post DHL Group „DHL dan volontera 2015“, koja se istovremeno održava širom sveta i promoviše volonterski duh među zaposlenima ove kompanije i njihov doprinos lokalnoj zajednici.

Tim povodom, Darko Babić, country manager DHL International Beograd, istakao je da je ideja akcije „DHL dani dobre volje“ da se što veći broj zaposlenih kompanije DHL uključi u projekte od značaja za lokalne zajednice.

“DHL, kao društveno-odgovorna kompanija, posvećena je razvoju društva i zajednici u kojoj posluje. Promovišući duh korporativnog volonterizma kroz učešće u projektima koji su korisni za zajednicu, ističemo značaj angažovanja i ličnog doprinosa svakog od naših zaposlenih, u ovakvim aktivnostima. Jer mi u DHL-u zaista verujemo da su ljudi naš najveći resurs. Stoga želimo da ovom akcijom naše zaposlene ohrabrimo da aktivno učestvuju u odgovornim društvenim akcijama i daju svoj puni doprinos razvoju lokalne zajednice“, rekao je Babić.

U okviru ovogodišnjeg „DHL dana dobre volje“, a u okviru projekta Go Green, koji tretira korporativne društvene odgovornosti u oblasti zaštite životne sredine, veliki broj volontera DHL-a, u saradnji sa predstavnicima Opštine Čajetina, čistio je i sređivao lokaciju Spomen obeliksa na Šumovitom brdu, na Zlatiboru. Zaposleni kompanije DHL uključili su se i u akciju Fonda B92 „Bitka za škole“ u opremanje osnovne škole Sveti Sava, istureno odeljenje Vrbnica, u selu Bare kod Sjenice. U sklopu ove akcije, volonteri DHL-a organizovali su transport materijala i nameštaja kojim se oprema ova škola. Pored toga, u utorak 15. septembra zaposleni DHL-a podržaće sportski dan u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sremčica“ i mališanima obezbediti  sokove i slatkiše.

dhl volonteri

Počevši u Aziji i Pacifiku 2008. godine, „DHL dan volontera“ se tokom godina proširio na Ameriku, Bliski Istok,Afriku i Evropu, i nastavlja da niže uspehe uključujući sve više zaposlenih. U 2013. godini inicijativa je proširena na globalni nivo DHL grupe, i rezultirala je fantastičnim uspehom. Prethodne, 2014. godine, više od 108.000 zaposlenih kompanije DHL učestvovalo je u 1.700 projekata od značaja za lokalne zajednice, u 117 zemalja širom sveta.

Kao deo „DHL dan volontera 2015“, Deutsche Post DHL predstavništva širom sveta učestvuju u različitim projektima zajednica kako bi podržali različite lokalne ciljeve. Sve aktivnosti u okviru „Global Volunteer Day“ podržavaju tri stuba korporativne društvene odgovornosti: – Obrazovanje (GoTeach), Zaštitu životne sredine (GoGreen) i Upravljanje u katastrofama (GoHelp).

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.