Društvo

Deveta Internacionalna stručna konferencija „Dete u gradu” u Beču

Gradovi koji brinu o deci su oni koji unapređuju razvoj dece i u kojima se ostvaruju sva prava dece predviđena „Konvencijom UN-a o pravima deteta”. U Beču će od 24. do 26. septembra 2018. godine u Gradskoj većnici biti održana deveta Internacionalna stručna konferencija „Dete u gradu”.

Ova manifestacija će biti najveća do sada, sa trodnevnim programom i više od 100 međunarodnih predavača. U centru pažnje biće interdisciplinarni dijalog između predavača, kao što su pravni zastupnici dece, urbanisti i nevladine organizacije. Na jednom mestu učesnici će moći da diskutuju o mogućnostima prilagođavanja gradova životu dece. A pored predavanja i radionica, biće predstavljene i različite inicijative za izgled gradova u kojima treba da žive deca.

Kako ponovo osvojiti javni prostor za decu, kako im pomoći da savladaju vožnju biciklom, da pomoću aplikacije otkriju svoj grad ili da čitaju dvojezični časopis spadaju u četiri nagrađena projekta takmičenja „Deca, deca! Nove dizajnerske ideje za gradski život iz dečjeg ugla”. Nagrađeni dizajneri Alek Hager, Silvija Kostencer, Anke Lajcgen i Karin Hiršberger predstaviće svoje projekte i biće na raspolaganju za međusobnu razmenu znanja sa posetiocima i učesnicima konferencije.

(Fotografije: Projekat „Kako ponovo osvojiti javni prostor za decu?”, ©Sylvia Kostenzer, „REMAKE Wohnstraße” – prva; Biciklističko igralište Beča po uzoru na Kopenhagen, ©Alec Hager, „Radspielplatz Wien” – druga; Internacionalna stručna konferencija „Dete u gradu”, ©Child in the City Conference – naslovna)

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.