Društvo Srbija

Da li da uđete u vezu sa kolegom i zašto ne

Najveći deo vremena koje provedete budni provodite u kancelariji. Retko izlazite na ručke, večere, koncerte… Voleli biste da upoznate partnera, ali jednostavno ne znate gde da tražite.

Odjednom, Kupid odašilje jednu od svojih strelica i pogađa vas i osobu u kancelariji pored. Vaše srce počinje brže da kkuca, krv da tutnja kroz vaše telo. Ljubav je u vazduhu.

Zaustavite se tu! Da, sastanci će biti zanimljiviji. Već imate mnogo toga zajedničkog. Ali koliko često kancelarijske romanse uspevaju? I kada se završi, kako će izgledati vaš život? Da li ćete izviđati iz ćoška kako biste bili sigurni da je hodnik čist i da vaš bivši nije na vidiku? Iznegavati poslovna putovanja i kancelarijske aktivnosti iz straha da će vaš bivši obelodaniti svoj novi ljubavni interes? Da li je ovaj način života prijatan. Kako neko ko je kroz ovo prošao imam odgovor za vas – apsolutno ne.

Šta ako se završi?

Nažalost ovo nije bajka pa stoga ne možete previše da računate na happy ending. Ukoliko ste pametni, suočićete se sa realnošću i moći da anticipirate puno bolnih situacija i pre nego što se ova romansa završi. Jedno od vas će možda morati da napusti posao ukoliko stvari ne budu išle kako treba.  Čak i ako sve bude išlo po planu, jedno od vas će možda morati da napusti posao jer je protiv pravila mnogih kompanija da kolege budu u vezi jedni sa drugima.

Ova veza HOĆE uticati na vaš poslovni život

Ovde se ne radi samo o vama. Možda vam deluje kao da je ovo isključivo vaša lična stvar, ali verujte vrlo brzo će se o tome pričati, možda će vas kolege izbegavati kako bi vam dali privatnost, možda će vas isključivati iz nekih razgovora. Svesno ili nesvesno vaša veza će uticati na situacije i okolnosti koje zadiru daleko dublje od kafeterije. Vaša romansa će vrlo verovatno obojiti sud nadređenih i podređenih o vama vezano za unapređenja, projekte, tim bilding i odgovornosti. Ova veza može da oteža vašem celom odeljenju – zavisno od vaše pozicije, možda čak i celoj kompaniji- da funkcioniše efikasno.

Nemojte pogrešno da me shvatite, ja suštinski verujem u ljubav i ne govorim vam da odustanete od nekog ko može da bude ljubav vašeg života zbog toga što delite radne prostorije. Ali vas prosto pozivam na zdrav razum i racionalno sagledavanje situacije pre nego što se upustite u nešto što će nesumnjivo učiniti vaš život za nijansu komplikovanijim.

Ukratko, ne zalećite se, dobro izvagajte situaciju i pokušajte da odlučite glavom.

 

Ukoliko se odlučite da se upustite u avanturu ovog tipa, onda:

 

  1. Budite sigurni da je vredno toga – da je u pitanju ljubav, a ne prolazna romansa
  2. Budite otvoreni od samog starta – neka vaša veza bude zvanična jer će se svakako za nju saznati, stoga bolje da to bude iz vaših usta.
  3. Izaberite sebi jednakog po poziciji – viđanje sa podređenim ili nadređenim može ozbiljno da zakomplikuje stvari
  4. Ne svađajte se na poslu
  5. Isplanirajte odvojene aktivnosti posle posla – provodićete već ceo radni dan zajedno, dobro je da imate i malo vremena za sebe.

 

 

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.