Društvo Srbija

Čokolada može da pomogne više nego što ste mogli da pretpostavite!

Kažu da je dobra za koncentraciju, da pomaže kada se spremaju ispiti, kada se kreće na duži put, ali i da može da posluži kao dobar afrodizijak, poklon i naravno – kao odlična poslastica. Ipak, čokolada može pomoći i na jedan neverovatno lep način!

Napravi nešto lepo
Napravi nešto lepo

I ove godine pokrenut je humanitarni projekat „Nešto lepo kao čokolada“. Specijalno dizajniranim čokoladama nastavlja se prikupljanje sredstava za pomoć pred novogodišnje praznike Svratištu za decu u Beogradu. Osim obezbeđivanja neophodnih novčanih sredstava za funkcionisanje Svratišta koje danas pruža ključnu podršku u odrastanju preko 250-oro dece, cilj projekta „Nešto lepo kao čokolada“ jeste da kroz ovu akciju podstakne i inspiriše druge ljude da se priključe i daju svoj doprinos.

A evo i kako.

Svim sredstvima prikupljenim prodajom 300 ručno napravljenih finih belgijskih čokolada u specijalnom pakovanju, po ceni od 1000 dinara za čokoladu, obezbediće se novogodišnji paketići za decu beogradskog Svratišta. Ove godine proizvedena su specijalna pakovanja koja sadrže ručno proizvedenu čokoladnu tablu uvijenu u omot od kvalitetnog papira, kao i set za ovu namenu specijalno dizajniranih, samolepljivih oblika, što će omogućiti svakom donatoru da kreira unikatni dizajn svoje čokolade i na taj način pored učinjenog dobrog dela napravi nešto lepo za sebe i svoje najdraže. Opširnije možete da se informišete klikom OVDE.

Pomozite i vi klincima iz beogradskog Svratišta
Pomozite i vi klincima iz beogradskog Svratišta

Humanitarni projekat je započela 2013.-e godine kreativna agencija Popular Bruketa & Žinić OM, kada je uz pomoć grupe saradnika i partnera, prvih 300 čokolada ručno napravljeno i upakovano u specijalno za tu priliku dizajnirane omote, sa ciljem da pred novogodišnje praznike podrži Svratište za decu u Beogradu. Projekat je nastavljen 2014-e izložbom 300 unikatno dizajniranih čokolada koje su činile jedinstvenu kompoziciju u Galeriji Kolarčeve zadužbine, a koje su obezbedile 300 novogodišnjih paketića deci u Svratištu.

Tags

About the author

Avatar

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.