Društvo Srbija

Brend Beko – dobitnik prestizne nagrade „Green Brands“

Beko, međunarodni brend turske Arčelik grupe, prvi je brend kućnih aparata koji je osvojio nemačku „Green Brands“ nagradu.

Beko - Green AwardNa ceremoniji dodele nagrada, koja je održana u Senckenberg prirodnjačkom muzeju u Frankfurtu,  Suhel Semerci, generalni direktor predstavništva brenda Beko u Nemačkoj je izjavio: “Ova nagrada ističe značaj koji Beko pridaje visokoj efikasnosti i ekološkim fazama proizvodnje, kao i svojim  proizvodima visoke efikasnosti.”

U zemljama kao što je Nemačka, gde je energetska efikasnost izuzetno važan kriterijum kupovine, „Green Brands“ nagrada predstavlja veliki značaj za potrošače. Dobijanjem ove nagrade, brend Beko i Arčelik grupa su još jednom potvrdili posvećenost zaštiti klime, održivosti i ekologiji.

Nova linija Beko proizvoda na srpsko tržište donosi trendove u tehnološkim inovacijama u domenu bele tehnike, od kojih su neki i prvi put na tržištu Srbije. Potrošači u Srbiji sada imaju priliku da koriste Bekove proizvode koji imaju najmanju potrošnju vode i energije, poput mašine za veš sa ProSmart Inverter motorom koji ostvaruju 70% višu energetsku efikasnost nego druge mašine A+++ klase.

1-20150903_112421

Beko je drugi najveći evropski brend bele tehnike i brend sa najbržim rastom u ovom sektoru. Internacionalni je brend kućnih aparata Arčelik grupe, koja ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa dvadeset i šest hiljada zaposlenih širom sveta i predstavništvima u dvadeset i sedam država. Arčelik nudi proizvode i usluge za 10 brendova (Arčelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus) u 130 zemalja. Shodno tome, Arčelik Grupa je prošle godine ostvarila konsolidovani promet u iznosu od 4,3 milijarde evra i zabeležila rast od 13%.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.