Društvo Srbija

Božićna poruka nj. k. v. prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića

Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević uputio je čestitke svim vernicima širom sveta koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

„Povodom velikog praznika Hristovog rođenja, svim građanima Srbije, Republike Srpske i svim ljudima širom sveta koji slave ovaj sveti dan 7. januara, upućujem iskrene čestitke – sa željom da Božić provedu u miru i ljubavi, okruženi svojim najmilijima.

Pre svega, moja porodica i ja vam želimo dobro zdravlje. Neka vaš dom i porodica budu izvor topline, spokoja i ljubavi.

Mir Božji, Hristos se rodi!, rekao je nj. k. v. prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević.

S obzirom na to da je u toku rekonstrukcija Saborone crkve Svetog Save u Njujorku, nj. k. v. prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević prisustvovali su večernjoj službi na Badnje veče u Hramu Svetog Elefterija, koji je, nakon požara iz 2016. godine, Grčka pravoslavna crkva ustupila Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) za održavanje liturgija.

Tags

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.