Društvo Srbija

Bosch u 2017. godini pokazuje šta je već moguće

Zatvorite ulazna vrata i krenite – to je sav deo posla koji vi treba da obavite, ostalo će uraditi pametan dom. On reguliše temperaturu grejanja kako bi smanjio troškove i sam uključuje alarmni sistem. Taj primer pokazuje da milijarde stvari već ostvaruju međusobnu komunikaciju, dele informacije i funkcionišu samostalno. I to nije sve: uređaji i tehnički hardver takođe su međusobno povezani putem oblaka. Internet stvari (engl. Internet of Things, skraćeno IoT) je na dobrom putu da postane megatrend. Za Bosch grupu, povezanost je centralni deo korporativne strategije i nalazi se u fokusu korporativnih komunikacija.

Pred početak sajma potrošačke elektronike „Consumer Electronics Show“ (CES) u Las Vegasu, vodeće manifestacije u oblasti povezivanja, Bosch je predstavio korporativno središte sadržaja (eng. content hub). „Connected World“ prikuplja sav sadržaj kompanije koji se odnosi na IoT na jednu jedinu digitalnu lokaciju. „Sa platformom ’Connected World’, Bosch je kreirao atraktivno središte sadržaja za sve što čini Internet stvari. Objašnjavamo, promišljamo i pružamo pristup  celom katalogu Bosch proizvoda,“ rekao je dr Kristof Cimelka, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji Bosch.

 

Razmatranje prednosti i izazova novih tehnologija

Nova internet platforma namenjena je liderima mišljenja, medijskim stručnjacima i uticajnim ličnostima, kao i zainteresovanim kupcima. „Mi u kompaniji Bosch ne samo da želimo da omogućimo pristup povezanom svetu uz pomoć tehnologije, već želimo da pružimo i podršku putem komunikacije“, kaže Cimelka. „Koristi IoT rešenja treba još više naglašavati. Moramo da otvoreno raspravljati o izazovima koje donose nove tehnologije, a da u isto vreme prikažemo njihov potencijal. U narednim mesecima „Connected World“ će postati centralna tačka na internetu za kontakt u vezi sa temama koje se odnose na IoT. Platforma će i dalje rasti, a s vremenom će predstavljati sveobuhvatan pregled asortimana Bosch proizvoda i usluga. Za to vreme, eksterni eksperti i lideri mišljenja će biti pozvani da podele svoje stavove o platformi „Connected World“. Pored toga, na stranici će se prikupljati diskusije i objave sa društvenih mreža, kao što su Facebook i Twitter.

Učvršćivanje veza između komunikacije i IoT poslovanja

Prilikom razvoja platforme „Connected World“, posebnu pažnju smo posvetili strategiji marketinga sadržaja. Pripovedanje kao pristup privlači korisnike Bosch IoT svetu i istovremeno treba da prikaže širok asortman proizvoda i usluga koje kompanija nudi. „Po prvi put, nudimo centralni pregled poslovanja kompanije Bosch u Internetu stvari. Pri tome, poseban akcenat stavljamo na stručno znanje u oblasti povezivanja koje kompanija ima u svim sferama – od razvoja tehnologije i mobilnosti do industrije i povezanih energetskih sistema“, kaže Florian Fleg, jedan od menadžera projekta za odnose sa javnošću i medijsku komunikaciju.

 

Marketing sadržaja će omogućiti direktan pristup proizvodima. Klijenti kao i osobe od uticaja na internetu će takođe moći da kontaktiraju direktno kompaniju Bosch. „Putem nove platforme, Bosch će povezati komunikaciju i poslovanje  Interneta stvari jače nego ikad“, kaže Katarina Zorg, koja je na čelu projekta u Odeljenju za digitalne komunikacije. U tom smislu, kompanija povezuje ceo katalog proizvoda sa čvorištem sadržaja „Connected World“. Posetioci i potencijalni klijenti tako mogu da pristupe svemu – od priče o Internetu stvari do dostupnih proizvoda i usluga u samo par klikova. Koncept „Connected World“ učvršćuje vezu između komunikacije i konverzije u najvećoj mogućoj meri i pokazuje kako digitalna transformacija komunikacija može da unapredi korporativni uspeh.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.