Društvo Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

BOMBA! Srpski stručnjaci razvijaju solarno – električni automobil!

Dosadašnji stepen neistraženosti solarnih automobila kao alternative konvencionalnim automobilima ostavljao je prostora za toleranciju ka njihovom dizajnu koji je gotovo uvek karakterisala estetska i funkcionalna nerešenost kao posledica žrtvovanja funkcije solarnih ploča.

Image converted using ifftoany

Aqos je pred sebe postavio kao vrhunski cilj suočavanje sa ova dva izazova tj. pomirenje estetskog, funkcionalnog sa tehnološkim aspektom gradnje automobila. Shodno tome, u saradnji sa dr Ivanom Validžić, razvijena je solarna folija čije karakteristike su ostavile prostora za dizajniranje tematski solarno-konvencionalnog vozila čija estetika neće biti kompromitovana solarnom ćelijom, šta više, teksturu i izgled ćelija ćemo iskoristiti kao autohtoni likovni motiv koji treba da da novi vizuelni – prepoznatljiv karakter vozilu i otvori novo tržišno poglavlje u auto biznisu.

Image converted using ifftoany

Da bismo to ostvarili kreirana je solarna ćelija čije karakteristike savitljivosti po dve ose, a aktivno radimo na mogućnosti savijanja po sve 3 ose, uz povećanu efikasnost u svim uslovima osvetljenja, predstavlja potpuno novi nivo koji solarnom automobilu daje mogućnost realne upotrebe i tržišne eksploatacije.

Image converted using ifftoany

AQOS automobilski projekat predstavlja izvanrednu osnovu i poligon (embrion) za naučno-tehničko-tehnološko primenjeno istraživanje najvišeg nivoa.

Image converted using ifftoany

AQOS dizajn u svojoj suštini ima zadatak inicijatora i katalizatora novih inženjerskih rešenja, sa intencijom da ta inženjerskia rešenja zapravo predstavljaju pronalaske na nivou patentnih vrednosti.

Image converted using ifftoanyStoga AQOS automobili predstavljaju i naučnu test platformu sa inovativnim tehnologijama koje će biti implementirane kroz istraživanje i razvoj prototipova automobila.

Image converted using ifftoany

Više o Aqos Technologies:

AQOS je osnovan u Beogradu kao kompanija koja će biti uključena u međunarodno tržište visoko-tehnoloških proizvoda. Kompanija je rezultat rada grupe nezavisnih iskusnih profesionalaca iz različitih oblasti: projektovanja, inženjeringa, tehnologije, arhitekture… Glavna preokupacija kompanije je istraživanje u svim aspektima auto industrije, dizajn inovativnih delova automobila i dizajn (proizvodnja) ograničene serije visoko performantnih sportskih automobila.

Image converted using ifftoany

Galerija

 

Detaljnije: http://aqos.co.uk/solar/

gb

ENGLISH:

Serbian experts develop solar – electric car! 

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje