Besplatna radionica programiranja za decu „Hour of Code“

0

Dok se u školama u Srbiji informatika uvodi kao izborni predmet, u svetu se vodi polemika sa koliko godina bi deca trebalo da počnu sa učenjem programiranja. Priprema za poslovno tržište 21. veka će svakako zahtevati da svako bude u potpunosti informatički pismen, ali i da poznaje osnove programskih jezika. Programiranje se uveliko primenjuje u različitim industrijama od poljoprivrede, mode do medicine.

Razvoj tehnologije zahteva da se prilagođavamo novim potrebama poslovanja, što podrazumeva novi pristup rešavanju problema i nove koncepte u različitim oblastima. Učenje programiranja u dečijem uzrastu, upravo to omogućava. Razvijanje kreativnog I logičkog razmišljanja, van okvira i brzo rešavanje zadataka.

dsc_0017

PLAYCODE – škola programiranja za decu, u subotu, 17. septembra u Mikser House-u organizuje treću po redu besplatnu radionicu programiranja za decu. Cilj besplatne radionice je upoznavanje mališana sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja kroz kreiranje animacija i video igara, na platformi prilagođenoj njihovom uzrastu, a koja je sastavni deo obrazovnog sistema u 50.000 škola širom sveta.

Cilj ovakvih radionica je da što veći broj dece dobije mogućnost da se upozna sa osnovama programiranja, kao i da se probudi interesovanje za učenje programiranja na intuitivan I zabavan način, kako bi kasnije deca bila spremna za učenje kompleksnijih programskih jezika.

Jednodnevna radionica “Hour of Code” je prilagođena deci uzrasta od 8 do 10 godina. Za učešće u radionici je potrebno da polaznik ponese svoj laptop.

Radionica će početi 17. septembra, u 16 časova, Mikser House, Karađorđeva 46.

Zainteresovani se mogu prijaviti OVDE, a obavezno je potvrditi učešće školi.

Radionici će moći da prisustvuju i roditelji, koji će imati priliku da čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i saznaju kakav program nudi PLAYCODE – škola programiranja za decu, čiji kursevi počinju 24. Septembra.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend