Društvo Srbija

Besplatna psihološka podrška ženama obolelim od raka dojke

Prema zvanično objavljenim podacima Ministarstva zdravlja karcinom dojke u Republici Srbiji je najzastupljeniji oblik karcinoma kod žena u Srbiji i jedan je od najčešćih uzroka prevremene smrti kod žena.

Psihološka podrška ženama obolelim od karcinoma dojke predstavlja značajnu podršku na njihovom putu borbe i izlečenja od ove bolesti, zbog čega je tim lekara psihoterapeuta predvođen doktorkom Oliverom Ćirković iz ordinacije Beomed uz superviziju Marije Stefanović, psihologa, geštalt psihoterapeuta, učitelja i supervizora geštalt psihoterapije, odlučio da ponudi svoje znanje i pomogne svim zainteresovanim ženama obolelim od karcinoma dojke.

besplatna-psihološka-podrška-ženama-obolelim-od-raka-dojke-m

„Svakodnevno iskustvo u ordinaciji i na terenu, na prvom mestu mene kao lekara, a zatim i kao psihoterapeuta, u radu sa ženama obolelim od ove bolesti, iskustva i procedure kroz koje su prolazile, sećanja, osećanja, emocije, strahovi i planovi koje su delile sa mnom, potrebe koje su imale, ali i iskustvo i znanje koje sam stekla prolazeći trening programe u Evropi i USA motivisali su me da svoju podršku pružim organizujući i radeći u grupama za psihološku podršku ženama obolelim od karcinoma dojke“, istakla je dr Ćirković.


Besplatna psihološka podrška ženama obolelim od raka dojke pokreće se upravo tokom oktobra, meseca borbe protiv raka dojke, trajaće do kraja godine, a u pitanju su grupne terapije koje će se održavati jednom nedeljno za sve zainteresovane dame. Značaj podrške u svakom trenutku svake faze njihove borbe od neprocenjivog je značaja. Životne priče su različite, različite su i godine života, lična i profesionalna ostvarenost, različite potrebe i maštanja, a borba i cilj isti. Čuti iskustvo drugih, podeliti svoje sa njima, osvestiti da nisu same u vođenom grupnom radu izuzetna su podrška damama obolelim od karcinoma dojke.

Termini za terapije i više detalja o celoj akciji biće redovno objavljivani na sajtu i nalozima društvenih mreža Facebook i Twitter ambulante Beomed.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.