Društvo Bosna i Hercegovina

Besplatan mentoring za mikro, mala i srednja preduzeća u Republici Srpskoj

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske (RARS) produžila je prijavu na Javni poziv za provođenje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala i srednja preduzeća do 20. juna ove godine.

Zainteresovanim privrednicima biće besplatno na raspolaganju stručno lice – mentor, koji će raditi direktno sa vlasnikom, odgovornim licem preduzeća, odnosno upravom, određeni broj sati (50 sati po korisniku) u prostorijama korisnika. Vlasnik, uprava i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, najvažnije potencijale za rast, te, na osnovu konstatovanog stanja, mentor i korisnik usluge pripremaju plan ili projekat razvoja.

Usluga mentoringa odvija se prema metodologiji agencije RARS, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA) i ima za cilj pružanje podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspješnih preduzeća – kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima. Standardizovani set usluga (SSU) za mikro, mala i srednja preduzeća u 2018. godini realizuje se preko Lokalnih razvojnih agencija (LRA) i Jedinica lokalnih samouprava (JLS), koje imaju svoje sertifikovane mentore.

Usluga se odnosi na besplatan mentoring za novoosnovana mikro, mala i srednja preduzeća, koja posluju do tri godine, i zrela preduzeća, sa poslovanjem dužim od tri godine, a koja se nalaze u kritičnom trenutku za njihov dalji razvoj ili opstanak na tržištu.

Pravo učešća na Javnom pozivu za pružanje mentoringa imaju mikro, mala i srednja preduzeća, koja ispunjavaju sljedeće uslove:

  1. Registrovani su na teritoriji Republike Srpske;
  2. Imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
  3. Ne obavljaju djelatnost u sklopu vojne industrije i ne organizuju igre na sreću/lutriju.

Javni poziv i drugi prateći obrasci za prijavu dostupni su na sajtu Agencije.

Prijave, potpisane od strane ovlašćenog lica i pečatirane sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom, podnose se isključivo elektronskim putem, skenirane u PDF formatu (u jednu celinu), na ovu elektronsku adresu, sa naznakom: „Prijava na javni poziv za dobijanje usluge mentoringa u 2018. godini”.

Za detaljnije informacije svi zainteresovani se mogu obratiti Agenciji i putem telefonskog poziva.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.