Društvo Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Bečka nedelja restorana

Otkad su u bečke lokale i restorane uvedeni zabrana pušenja i fiskalne kase bečkim gastronomima je „zabiberena čorba“. Tako su u želji da privuku više gostiju inicirali tzv. „Bečku restoransku nedelju“. Sledeća manifestacija održava se od 29. avgusta do 4. septembra kada poznati bečki restorani pozivaju goste i obećavaju znatno niže cene specijaliteta. Ova ponuda donosi restoranima plus od oko pola miliona evra. Uz to dolazi i dodata vrednost od turizma jer trećina gostiju nije iz Beča.

Od 2008. godine restorani koji učestvuju na ovoj manifestaciji nude posebni meni koji je znatno povoljniji od svakidašnjeg. Tako na primer ručak od dva ganga iznosi 14,50 evra a večera od tri ganga iznosi oko 29,50 evra. Među restoranima koji učestvuju nalaze se i najpoznatiji u Beču.

Prema rečima organizatora brojni restorani koriste ovu akciju da uvedu nova jela u meni pa žele da oslušnu reakciju od strane gostiju. Vreme održavanja ove akcije nije slučajno odabrano. To je prema tvrdnji gastronoma u glavnom gradu Austrije mirniji period u godini zbog čega se radi na podsticaju prometa.

Ukupno 71 restoran učestvuje u ovoj akciji a najomiljeniji restorani su već puni sa rezervacijama. Do sada je zabeleženo više od 10.000 rezervacija.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.