Društvo Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Beč: organsko baštovanstvo u milionskom gradu – okopavanje spaja

Čime se hrane biljke? Koliko duboko doseže koren biljke? Šta znači „organsko“? U „Bašti izobilja“ bečkog instituta za organsko istraživanje „Bio Forschung“ Bečlije mogu da se upoznaju sa čudnovatim bogatstvom biljaka koje se koriste u ishrani. Zainteresovani ovde mogu videti oko 200 različitih vrsta biljaka. Ko želi da zaviri ispod površine zemlje može prisustvovati razgledanju arene korenja ili učestvovati na radionici koja je u ponudi za đake i organizovane grupe.

Na radionicama za najmlađe postoji mogućnost posmatranja kišnih glista i sitnih insekata pod stereo-mikroskopom. U okviru seminara: „Zajedničko ekološko baštovanstvo“ može se saznati kako funkcioniše ekološko baštovanstvo i kako se brine o prirodi.

Takođe i Grad Beč podržava kako individualno tako i udruženo baštovanstvo pružajući savetodavne usluge o tome kako funkcioniše baštovanstvo, kako se udružiti i kako doći do slobodne parcele. Institut „Bio Forschung Austria“ raspolaže kompetentnim personalom od poljoprivrednika, baštovana, biologa pa sve do nutricionista, a infrastruktura na lokaciji Esslinger Hauptstrasse je idealna za te svrhe. Tu se nalazi i info-centar za sve zainteresovane kao i arena korenja. Cilj osnivanja savetodavne službe grada je povezivanje baštovanstva sa aktuelnim istraživanjima o organskoj poljoprivredi u milionskom gradu.

© MA 49/ Lammerhuber

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.