Beč: Ko određuje šta ti se dopada?

0

Budući da živimo u digitalnom dobu, veliki deo naših planova je čak i na odmoru unapred isplaniran. Turistička organizacija Beča započela je kampanju „Unrating Vienna” u Hamburgu i Londonu, kojom na duhovit način obrađuje temu digitalizacije, a turiste poziva da Beč upoznaju u sopstvenoj režiji.

(Fotografija: Londonski metro, Beč, 2019; © WienTourismus, Tom Hanslien, „Wien Nord”, Paul Bauer)

Ako u toku juna boravite u Nemačkoj ili Velikoj Britaniji, primetićete neke od reklamnih plakata i bilborda na kojima su bečke znamenitosti prikazane uz različite komentare sa društvenih mreža. Tako možete, na primer, da vidite kako je nekome pogled sa Bečkog velikog točka „bezveze”.

U sklopu kampanje Turističke organizacije Beča, u kojoj učestvuje i Muzejski kvartijer, cilj je da se javnosti skrene pažnja na nužnost buđenja kritičke svesti – kada je u pitanju digitalizacija. Ovog vikenda će na zgradi „Leopoldovog muzeja” biti projektovani neki od komentara sa društvenih mreža nakon posete ovom muzeju, kao što je jedna zvezdica uz komentar: „Ušli smo zato što pada kiša”.

(Fotografija: Projekcija komentara posetioca „Leopoldovog muzeja”, Beč, 2019; © WienTourismus, Paul Bauer)

Pored ovoga, u Turističkom centru za informacije u blizini Muzeja „Albertina” postavljen je „slučajni generator” koji prolaznicima nasumično predlaže dešavanja i obilaske, kako bi se dala šansa novim mestima, a samim time i novim doživljajima u austrijskoj prestonici.

(Fotografija: Turistički centar za informacije u Beču, 2019; © Martina Baljak)

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend