Društvo Srbija

B.Cell – Revolucionarni način učenja, lečenja i profesionalnog razvoja

Onkologija i biotehnologija, sfere su izuzetnih dostignuća i primerci najdinamičnijih oblasti medicine. Uz rapidno i konstantno povećanje incidence malignih oboljenja one zahtevaju recipročan porast u broju stručnjaka i invovativnosi u prevenciji, dijagnozi i terapiji.

Susretom farmacije, medicine i informacionih tehnologija na navedenim poljima formirana je B. Cell – platforma, u vidu aplikacije i veb-sajta, namenjena studentima biomedicinskih usmerenja i stažerima. Predstavlja brz, jednostavan i savremen način informisanja, podizanja svesti i upotpunjavanja stečenog znanja mladih eksperata, ali i svih zainteresovanih.

Platforma nudi mogućnost elektronskog učenja i pruža relevantne i najnovije naučno potkovane vesti sa fokusom na onkologiju. Korisnici imaju pristup edukativni materijalima, kao što su naučne publikacije, online časopisi, predavanja, pretrage klasa kancera i terapija, ali to nije ono što je izdvaja.

Specifičnost ovog projekta oslikava se u tome što, pored dinamičnog informisanja, B. Cell motiviše korisnike da za svoj angažman na samoj platformi budu nagrađeni i prepoznati od strane fakulteta, kompanija, budućih poslodavaca i partnera. Korisnici, rešavanjem kvizova znanja i informisanosti, mini poslovnih i kliničkih studija, diskusijama i volontiranjem, prikupljaju hipotetičke „superćelije“. Neki od brojnih načina iskorišćavanja istih jesu posete farmaceutskim kompanijama, prisustva stručnim predavanjima, seminarima, treninzima, radionicama ili pak ostvarivanje prava na stručne prakse.

Za osnivanje ovog projekta i svega onoga što on jeste i što će biti, zaduženi su upravo studenti, uz oslonac partnera B. Cell-a, društveno odgovornih kompanija, kao i određenih katedri Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta, čime je upotpunjen kredibilitet platforme.

Platforma je lansirana 27.2.2017. i dostupna je svima zainteresovanima: bcell.rs

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.