Društvo Srbija

Avon fondacija za zene slavi milijardu doniranih dolara

Povodom Dana žena, Avon želi da zahvali Avon Damama, kupcima i svim saradnicima koji su doprineli da međunarodna Avon fondacija za žene 2016. godine proslavi milijardu dolara doniranih za rešavanje najvažnijih ženskih pitanja.

Fondacija je fokusirana na finansiranje istraživanja u oblasti raka dojke i omogućavanje pristupa kvalitetnoj nezi kroz Avon Akciju za borbu protiv raka dojke, kao i napore da doprinese smanjenju nasilja u porodici i nasilja nad ženama kroz akciju “Reci NE nasilju u porodici”. U Srbiji se donacije prikupljaju prodajom proizvoda sa ružičastom vrpcom i proizvoda za hrabrost, od kojih je 100% prihoda namenjeno rešavanju ovih pitanja.

Milijarda doniranih dolara

Do danas, akcije Avon fondacije za žene su na svetskom nivou omogućile edukaciju 175 miliona žena o raku dojke i nasilju u porodici i pomogle gotovo 30 miliona ljudi kroz stipendije i druge programe podrške. Kroz Avon akciju za borbu protiv raka dojke u Srbiji, od 2004. godine do danas prikupljeno je i donirano više od pola miliona dolara (500.000$) za najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Tri sigurne kuće dobile su sigurnosne sisteme koji su ih učinili još bezbednijim, i koji su sprečili uporne nasilnike da stvaraju neprijatnosti ženama i deci, žrtvama porodičnog nasilja smeštenim u ovim skloništima, a svest koju javnost ima o ovom problemu podignuta je kroz brojne edukativne aktivnosti.

“Osnaživanje žena je u samoj srži poslovanja kompanije Avon. Kompanija je osnovana pre 130 godina sa ciljem da omogući ženama put ka finansijskoj nezavisnosti, kao i zdravoj i bezbednoj budućnosti. U Srbiji je svaka druga žena bila žrtva nekog vida nasilja u porodici, dok rak dojke svake godine pogodi blizu 4000 žena u našoj zemlji, a gotovo 1600 žena godišnje izgubi bitku za život. Naš cilj je da kroz akcije Avon Fondacije za žene nastavimo da podižemo svest o ovim problemima i da kroz različite donacije dajemo konkretan doprinos njihovom rešavanju” – istakla je Jasmina Gajić, specijalista za korporativne komunikacije u kompaniji Avon.

Aktivnosti Avon Fondacije za žene fokusirane su na kreiranje boljeg okruženja za naše majke, sestre, ćerke i prijateljice, zbog čega vas pozivamo da se pridružite borbi i podržite ih kupovinom humanitarnih proizvoda. Ovo proleće je pravo vreme da budete u trendu uz narukvicu za hrabrost ili roze majicu Ane Ljubinković, i da nas svojom donacijom istovremeno dovedete korak bliže do pobede!

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.