Društvo Srbija

Atelje-bar-galerija „Hadži“ pruža umetnicima šansu za nove ideje!

„Hadži“ podstiče mlade i neafirmisane umetnike. Osim predstavljanja i podsticanja, pre svega mladih i neafirmisanih umetnika, novootvoreni atelje-bar-galerija „Hadži“, studentima umetnosti završnih godina, ali i svrsenim studentima, besplatno će na korišćenje ustupiti svoje ateljee, na period od čak tri meseca.
Sve što mladi umetnici treba da učine jeste da dođu u „Hadži“ i predlože svoju ideju, kao i način na koji žele da se predstave, dok će se menadžment ovog kulturno-ugostiteljskog objekta, potruditi da sve to i ostvari.
Smešten u inspirativnom ambijentu Vračara, u Hadži Milentijevoj ulici, „Hadži“, prema rečima menadžera Vasilija Savića, predstavlja pravi „kutak kulturno-umetničke razonode“, sa akcentom na manje vidljivu, andergarund scenu.
Galerija-bar-atelje Hadži
– Namera nam je da okupimo što veći broj ljudi i da kroz rad obogatimo i promovišemo kulturni život Beograda, ali i čitave države. Ideja je da materijalno i moralno podržimo sve mlade ljude koji imaju zanimljivu ideju, koji imaju talenat i potencijal i da pomognemo njihovom predstavljanju, tako što će u „Hadžiju“ izlagati svoja dela, održati performans, radionicu, ili će čak i koristiti atelje, koji će besplatno dobiti na korišćenje – ističe Savić.
„Hadži“ se sastoji od izložbenog prostora, koji se izlagačima ustupa na nedelja dana, uz mogućnost da sam umetnik, uz podršku menadžmenta lokala, osmisli način na koji će organizovati svoju događaj.
– Svake srede biće otvorena nova izložba. Tako ćemo prezentovati i komercijalizovati umetničke radove autora koji nemaju priliku da se predstave u institucializovanim i privatnim galerijama. Osim toga biće održavane i svirke, projekcije filmova, razne radionice i tribine. Sve čega se kreativni ljude sete da nam predlože – objašanjava Savić i dodaje da se u okviru lokala nalazi i bar specifične ponude:
– Svi proizvodi, dakle piće i hrana, domaćeg su i organskog porekla. Korporacija kod nas ne prolazi. Od zarade bara stvara se fond za podršku mladim talentima u oblastima likovnih, primenjenih, muzičkih umetnosti i društvenih nauka, pa tako posetilac direktno učestvuje u podršci, a pritom se i zdravo hrani i podržava i radinost domaćih proizvodjača – kaže Savić.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.