Društvo Srbija

Arcelik pobednik na dodeli nagrada German Design Awards

Arcelik grupa, proizvodjac brenda Beko, dobila je sest  priznanja na prestiznoj dodeli nagrada „German Design Awards“ koju dodeljuje Nemacki savet za dizajn od 2012. godine. Nagradu „Pobednik“ dobila je Cast rerna, dok su Grundig Entry DAB Radio, Grundig Immensa LED TV, Beko Superia masina za pranje vesa, VUX i Cast aspirator dobili posebno priznanje „Special mention“.

Takmicenje, u kome se nagradjuju izuzetni proizvodi i komunikacioni dizajn, ove godine imalo je 3400 prijava, a nagradjena su 42 proizvoda i projekta.

German design 3

Cast rerna

Ovu ugradnu rernu odlikuje ravna povrsina i ugradna ivica oko oboda rerne koja sluzi kao rucka. Ovakav dizajn rucke nastao je kao odgovor na neprikladne standardne rucke u obicnim rernama koje cesto predstavljaju neusaglaseni vizuelni element koji se ne uklapa u postojeci namestaj i stil u kuhinji. Posebnom je cini i minimalisticki izgled, koji je moguc zahvaljujuci tehnologiji ekrana na dodir koja korisniku omogucava interakciju sa uredjajem.

Grundig Entry DAB Radio

Duguljast oblik i otvori audio sistema koji su rasporedjeni celom povrsinom daju moderan izgled ovom radiju. Zahvaljujuci skrivenoj anteni i cvrstoj okrugloj osnovi, DAB radio pruza mobilnost korisniku i omogucava funkcionalno rukovanje kao rucni i desktop uredjaj.

German design 7

Grundig Immensa LED TV

Grundig Immensa LED TV ima jednostavan dizajn, koji se uklapa u svaki enterijer, a metalni elementi uredjaja cine ovaj televizor elegantnim.

Beko Superia masina za pranje vesa

Izgled nove Beko masine za pranje vesa karakterise cist i minimalisticki dizajn. Uz pomoc velikih vrata,  precnika 50 cm, punjenje i praznjenje masine postaje prakticnije i lakse, dok pozicija rucke i zakosen oblik oko vrata olaksavaju otvaranje masine. Ova Beko masina nudi i Aquawave i AquaFusion tehnologije koje omogucavaju efikasno pranje sa A+++ energetskom klasom.

VUX

VUX predstavlja novu eru u kontroli uredjaja u oblasti kuhinjskih aparata. Sa projekcijom svetla, VUX unapredjuje iskustvo u kuhinji uz virtuelnu kontrolu povrsine. Umrezeni uredjaji u kuhinji mogu se kontrolisati iz centralnog interfejsa koji se projektuje na razlicite delove radne povrsine u zavisnosti od potreba korisnika. Ovaj projektovani interfejs moze kontrolisati masinu za pranje sudova, ugradnu plocu i aspirator.

Cast aspirator

Cast aspirator razvijen je da bude savrseno integrisan sa postojecom arhitektonskom strukturom kuhinje, ali  i povezan sa svim uredjajima u njoj. Minimalna pokretljivost aspiratora ima za cilj da unapredi i prosiri standardnu upotrebu, omogucavajuci korisniku da istovremeno obavlja ostale funkcije. Aspirator ima i jedan izdvojeni deo koji se koristi kao polica za odlaganje razlicitih predmeta i pribora.

Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.