Apatinska pivara donirala 10 alkometara Saobracajnoj policiji MUP-a Republike Srbije

0

Tradicionalno, osmu godinu zaredom, u susret velikim letnjim manifestacijama poput Dragacevskog sabora trubaca u Guci i Belgrade Beer Fest-a, Apatinska pivara je u okviru edukativne akcije „Kad pijem, ne vozim“ donirala 10 novih alkometara Saobracajnoj policiji Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije.

Alkometar

Alkometar

„Edukativnom kampanjom „Kad pijem, ne vozim“ nastojimo da zajedno sa MUP-om Republike Srbije podignemo svest kod vozaca, ali i drugih ucesnika u saobracaju, o rizicima kombinovanja pica i voznje. U proteklih 8 godina donirali smo Saobracajnoj policiji 69 alkometara najsavremenije generacije u cilju bolje bezbednosti u saobracaju. Zajednicki zadatak nam je da apelujemo na gradjane da se odgovorno ponasaju, posebno u letnjem periodu u vreme masovnih manifestacija kao sto su Dragacevski sabor trubaca u Guci i Belgrade Beer Fest.“ – izjavio je Dragan Radivojevic, generalni direktor Apatinske pivare.

Sa leva - Dragan Radivojevic i Vladimir Rebic

Sa leva – Dragan Radivojevic i Vladimir Rebic

Prethodna godina je godina sa najmanje saobracajnih nezgoda i najmanje poginulih i tesko povredjenih lica od kada se u Republici Srbiji statisticki prate podaci o saobracajnim nezgodama.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan od najtezih prekrsaja, a za efikasno otkrivanje prekrsaja neophodno je da saobracajna policija raspolaze dovoljnim brojem alkometara. Kampanja koju svake godine sprovodimo sa Apatinskom pivarom uoci Dragacevskog sabora trubaca u Guci i Beer Festa u Beogradu vazna je i zbog edukacije vozaca o opasnosti upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.“ – istakao je Vladimir Rebic, nacelnik Uprave saobracajne policije Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije i dodao: „U toku 2013. godine zbog teske, veoma teske ili potpune alkoholisanosti zadrzano je 20,7% od ukupnog broja alkoholisanih vozaca iskljucenih iz saobracaja, u 2014. godini 19,2%, dok je tokom prvih 6 meseci 2015. godine zadrzano  18,5% vozaca otkrivenih pod dejstvom alkohola u kontroli saobracaja  sto govori o tome da se broj alkoholisanih vozaca smanjuje.“

Donacija alkometara je deo sire edukativne nacionalne kampanje „Kad pijem, ne vozim“ koja podrazumeva akcije dobrovoljne provere nivoa alkohola u krvi, kao i TV i bilbord kampanju sa sloganom akcije. U toku protekle godine Pivara je podrzala i izdavanje prvog „Vodica za odgovorno pijenje alkohola“, Instituta za mentalno zdravlje Republike Srbije.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend