Društvo Srbija

Akcija „Podsetite svoga tatu“ u Delta City-ju

Udruženje pacijenata Srbije obolelih od raka prostate organizovaće edukativnu akciju o značaju prevencije i rane dijagnostike ovog oboljenja

U utorak, 15. marta, od 11 do 14 časova, u Delta City-ju biće organizovana akcija pod nazivom „Podsetite svoga tatu“ čiji je cilj da ukaže na važnost prevencije i rane dijagnostike karcinoma prostate i pruži osnovne informacije o ovom oboljenju. Akciju će organizovati Udruženje pacijenata Srbije obolelih od raka prostate, a na sva pitanja zainteresovanih posetilaca odgovaraće članovi Udruženja.

Udruženje pacijenata Srbije obolelih od raka prostate osnovano je sa ciljem da radi na podizanju svesti o karcinomu prostate, važnosti pravovremenog otkrivanja bolesti, kao i da doprinese unapređenju lečenja, ali i kvaliteta života pacijenata obolelih od karcinoma prostate.

„Ovom akcijom želimo da istaknemo važnost redovnih pregleda i da se obratimo svim ljudima, i mlađima i starijima, i ženama, i muškarcima, i apelujemo na njih da podsete svoje starije muškarce, ne samo očeve, već i braću, stričeve, ujake, prijatelje da idu na redovne preglede jer je upravo to najbolja prevencija za nastanak karcinoma prostate“ – istakao je Momčilo Kovačević, predsednik Udruženja.

Prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” broj umrlih od karcinoma prostate u Srbiji je 760 na godišnjem nivou, dok je broj novoobolelih između 2300 i 2400 pacijenata godišnje. Od tog broja, kod oko 120 pacijenata godišnje razvije se metastatski karcinom prostate.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.