Društvo Srbija

Akcija „Podsetite svoga tatu“ u Delta City-ju

Udruženje pacijenata Srbije obolelih od raka prostate organizovaće edukativnu akciju o značaju prevencije i rane dijagnostike ovog oboljenja

U utorak, 15. marta, od 11 do 14 časova, u Delta City-ju biće organizovana akcija pod nazivom „Podsetite svoga tatu“ čiji je cilj da ukaže na važnost prevencije i rane dijagnostike karcinoma prostate i pruži osnovne informacije o ovom oboljenju. Akciju će organizovati Udruženje pacijenata Srbije obolelih od raka prostate, a na sva pitanja zainteresovanih posetilaca odgovaraće članovi Udruženja.

Udruženje pacijenata Srbije obolelih od raka prostate osnovano je sa ciljem da radi na podizanju svesti o karcinomu prostate, važnosti pravovremenog otkrivanja bolesti, kao i da doprinese unapređenju lečenja, ali i kvaliteta života pacijenata obolelih od karcinoma prostate.

„Ovom akcijom želimo da istaknemo važnost redovnih pregleda i da se obratimo svim ljudima, i mlađima i starijima, i ženama, i muškarcima, i apelujemo na njih da podsete svoje starije muškarce, ne samo očeve, već i braću, stričeve, ujake, prijatelje da idu na redovne preglede jer je upravo to najbolja prevencija za nastanak karcinoma prostate“ – istakao je Momčilo Kovačević, predsednik Udruženja.

Prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” broj umrlih od karcinoma prostate u Srbiji je 760 na godišnjem nivou, dok je broj novoobolelih između 2300 i 2400 pacijenata godišnje. Od tog broja, kod oko 120 pacijenata godišnje razvije se metastatski karcinom prostate.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.